Σιζόπουλος σε ΥΠΟΙΚ: Εποικοδομητικές οι προτάσεις της ΕΔΕΚ

Σιζόπουλος σε ΥΠΟΙΚ: Εποικοδομητικές οι προτάσεις της ΕΔΕΚ

Συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της ΕΔΕΚ

Συνάντηση στα γραφεία της ΕΔΕΚ με τον υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη είχε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μετά το τέλος της συνάντησης οι δύο προέβησαν σε δηλώσεις.

Δείτε αυτούσιες τις δηλώσεις:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και την αντιπροσωπία του κόμματος για τηλεπτομερή συζήτηση που είχαμε σήμερα. Νομίζω  ότι συνειδητοποιούμε και κυβέρνηση και ΕΔΕΚ, ότι είναι ιδιάζουσες οι συνθήκες οι οποίες διανύουμε σήμερα. Η οικονομική κατάσταση, είναι έκτακτης ανάγκης, την οποία προσπαθούμε συλλογικά να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό θα αντανακλάται και στους προϋπολογισμούς για το 2021, θα αντανακλάται και στην προσπάθεια την οποία κάνουμε για το Ταμεία Ανάκαμψης.  

Έχουμε συζητήσει κάποιες προτάσεις της ΕΔΕΚ. Θα τις μελετήσουμε περαιτέρω, θα είμαστε και σε συνεχή επικοινωνία το επόμενο διάστημα, τόσο όσον αφορά τους προϋπολογισμούς αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης, ούτως ώστε να το εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ένα ταμείο το οποίο είναι και υπό προϋποθέσεις, ούτως ώστε να μετουσιωθεί σε πράξη και κάποιες συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν μεταρρυθμίσεις και είναι εδώ που θα πρέπει να στοχεύσουμε συλλογικά ως πολιτεία, κυβέρνηση και κόμματα, ώστε να καταφέρουμε τον μέγιστο βαθμό απορροφητικότητας από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο επόμενο διάστημα θα είμαστε σε συνεννόηση, θα είμαστε σε επαφή και θέλω να πιστεύω πως θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε και αυτή την κρίση. Ξανά ευχαριστώ για την εποικοδομητικότατη διάθεση και προτάσεις της ΕΔΕΚ, ευχαριστώ». 

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε: 

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πετρίδη και τους συνεργάτες του γι’ αυτή τη συνάντηση την οποία και από την δική μας πλευρά θεωρούμε ότι ήταν πάρα πολύ εποικοδομητική. 

Όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει ότι από την αρχή εμφάνισης της πανδημίας από την πλευρά της ΕΔΕΚ στο πλαίσιο της δικής μας λογικής, της εποικοδομητικής συνέργειας, έχουμε καταθέσει κατ’ επανάληψη συγκεκριμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση, που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της διαχείρισης της πανδημίας, το οικονομικό, το εργασιακό, το ιατρικό. Με βασικό στόχο να εμπλουτίσουμε και να ενισχύσουμε τις αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας έτσι ώστε να ληφθούν οι καλύτερες δυνατές, να ληφθούν τα καλύτερα δυνατά μέτρα, προς όφελος κυρίως των πολιτών. Αυτών που είναι οι πλέον ευάλωτοι, είτε ιατρικά, είτε εργασιακά, είτε οικονομικά από αυτή την πανδημία. Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μπορέσουμε να στηρίξουμε το κράτος μας, την πατρίδα μας, να μπορέσει να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις αυτής της δύσκολης πανδημίας και κρίσης που έχει ταλανίσει την Ευρώπη, την πατρίδα μας αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.  

Από την  πλευρά της ΕΔΕΚ, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον Υπουργό Οικονομικών, όπως έπραξα και στην περίπτωση και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι βρισκόμαστε στην διάθεση τους, για να μπορέσουμε μέσα από τον διάλογο, με την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων να συμβάλουμε όσο το δυνατό εποικοδομητικά στην διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών θέσεων αντιμετώπισης αυτής της πολύ δύσκολης κατάστασης. Ευχαριστώ». 

Home