Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σουτζιούογλου: Επενδύσεις & οικονομία στο επίκεντρο επαφών

Offsite Team -
14.01.2022 - 18:48

Σουτζιούογλου: Επενδύσεις & οικονομία στο επίκεντρο επαφών

Κατά τις επαφές του στην Άγκυρα συζήτησε για αρκετές επενδύσεις, που σχεδιάζονται ή έχουν αρχίσει ήδη ανάφερε ο «πρωθυπουργός» Φαίζ Σουτζιούογλου, μιλώντας χθες βράδυ στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, επιστρέφοντας από την τουρκική πρωτεύουσα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Σύμφωνα με το ΓΤΠ,  ο κ. Σουτζιούογλου είπε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνει απίστευτο ενδιαφέρον για την Κύπρο. «Είναι φανερό ότι κρατά την Κύπρο σε ξεχωριστή θέση κοντά στις άλλες γειτονικές σχέσεις μέσα σε αυτό τον έντονο ρυθμό του. Ο Πρόεδρος είναι έτοιμος να βοηθήσει σε κάθε θέμα. Πάντα τον θαύμαζα, αλλά τώρα που τον γνώρισαν από κοντά, τον θαυμάζω ακόμη περισσότερο», σημείωσε.

 

Ανακοίνωσε δε ότι το οικονομικό πρωτόκολλο 2022 θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά τις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές».  

Στις συζητήσεις του στην Άγκυρα, συνέχισε, αναφέρθηκαν και στον τουρισμό και σύντομα οι εταίροι στο τομέα θα επισκεφθούν την Τουρκία και θα βρεθεί λύση για το υψηλό κόστος των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Μιλώντας σήμερα στον «Μπαϊράκ», ο κ. Σουτζιούογλου αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα της πολιτικής σταθερότητας. Είπε ότι εάν υπάρξει η πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική σταθερότητα λέγοντας, ότι η πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί με τις πολυκομματικές συμμαχίες. Αυτό, πρόσθεσε, συμμερίστηκαν και οι συνομιλητές του στην Άγκυρα. Εάν δεν επιτευχθεί η πολιτική σταθερότητα, ανέφερε, η «χώρα» - όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος – θα συνεχίσει να διολισθαίνει.  

Μια σταθερή διακυβέρνηση, είπε, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μονοκομματική «κυβέρνηση».  

Η Άγκυρα, πρόσθεσε, συμφωνεί ότι το ψευδοκράτος πρέπει να σταθεί στα δικά του πόδια και μίλησε για ριζοσπαστικές και χωρίς φόβο αποφάσεις που θα ληφθούν μετά τις «εκλογές».  

Ο κ. Σουτζίογλου είπε ότι από δω και πέρα θα έχει περισσότερες επαφές και ταξίδια στην Τουρκία, «το ένα πόδι από δω και στο εεξής θα είναι στην Άγκυρα». Ξεκάθαρα λέω, συνέχισε, ότι η Τουρκία δεν θέλει να ανακατευτεί στα εσωτερικά του ψευδοκράτους. «Θέλουν μόνο σταθερότητα», ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Home