Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στην Αλβανία ο ΠτΔ για την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων

Offsite Team -
05.12.2022 - 07:49

Στην Αλβανία ο ΠτΔ για την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων

O Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

Στην Αλβανία θα είναι από σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιείται στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Κατά τη Σύνοδο στα Τίρανα, σύμφωνα με ανακοίνωση δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέα Ιωσήφ, θα εξεταστούν ζητήματα που άπτονται των προσπαθειών μετριασμού των επιπτώσεων που έχει επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Περιλαμβάνεται επίσης το ενεργειακό και το οικονομικό, όπως επίσης και των προσπαθειών για συντονισμό και συνεργασία σε θέματα διαχείρισης του μεταναστευτικού, κυβερνοασφάλειας, αντιμετώπισης υβριδικών απειλών και της τρομοκρατίας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Σύνοδος πραγματοποιείται σε χώρα της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων «ως ένδειξη της συνεχιζόμενης βούλησης της ΕΕ να ενισχύσει περαιτέρω τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις της με τα Δυτικά Βαλκάνια και να δώσει ώθηση στην ενταξιακή προοπτική των χωρών της περιοχής, εν μέσω μιας περιόδου αναταραχών στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης».

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς.

ΚΥΠΕ

Home