Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στην Βοσνία η Χαραλαμπίδου – Παρακολουθεί τις εκλογές με τον ΟΑΣΕ

Offsite Team -
02.10.2022 - 12:24

Στην Βοσνία η Χαραλαμπίδου – Παρακολουθεί τις εκλογές με τον ΟΑΣΕ

Της αποστολής ηγείται η Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Συνεχίστηκαν χθες (1/10) στη Βοσνία Ερζεγοβίνη οι επαφές της αποστολής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) για την παρακολούθηση των γενικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν αύριο (3/10) στη χώρα. Της αποστολής ηγείται η Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Στο πλαίσιο αυτό η κα Χαραλαμπίδου προήδρευσε συζήτησης με εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης, διερευνητικοί δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της ρυθμιστικής αρχής των μέσων ενημέρωσης της χώρας.

dvfcdadwddd

Η κα Χαραλαμπίδου υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης της ανεξαρτησίας των μέσων ενημέρωσης ώστε να μπορούν να ασκούν αποτελεσματικά το σημαντικό ρόλο τους όσον αφορά στη λογοδοσία των δημόσιων αξιωματούχων και την αποκάλυψη τυχόν περιπτώσεων διαφθοράς.

Εξάλλου η κα Χαραλαμπίδου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Γερουσιάστρια των ΗΠΑ κα Jeanne Shaheen, η οποία συμμετέχει στην αποστολή της ΚΣ ΟΑΣΕ. Στη συνάντηση η Αντιπρόεδρος της ΚΣ ΟΑΣΕ σημείωσε ότι συνεργάζεται με το σύνολο των παρατηρητών για την ετοιμασία ενός ισορροπημένου κειμένου συμπερασμάτων που να αντανακλά με ακρίβεια τα ευρήματά τους για την εκλογική διαδικασία. Η κα Shaheen τόνισε από πλευράς της την προσήλωσή της στη συνεργασία με τον ΟΑΣΕ προς το συμφέρον της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και της ευρύτερης περιοχής.

Home