Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στήριξη κομμάτων για δημιουργία Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας

Offsite Team -
02.03.2021

Στήριξη κομμάτων για δημιουργία Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας

Thumbnail

Τη στήριξή τους για τη δημιουργία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας εξέφρασαν τα κόμματα δια στόματος βουλευτών.

Σε δηλώσεις της η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ Μαριέλλα Αριστείδου, δήλωσε πως «η κοινωνική πολιτική και πρόνοια αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και το αποδεικνύει με τη δημιουργία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας». 

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους σε δηλώσεις του ανέφερε πως «είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, για να μπορέσει το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας να ανταπεξέλθει στον ρόλο του που δεν είναι άλλος από την ευημερία των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας».

Αυτούσια η δήλωση της κ. Αριστείδου:

Ξεκίνησε σήμερα στην Επιτροπή Εργασίας η συζήτηση για τη θέσπιση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας. Η κοινωνική πολιτική και πρόνοια αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και το αποδεικνύει με τη δημιουργία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.  

Μέσα από τον εκσυγχρονισμό και τη μετεξέλιξη των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας, στόχος είναι ν’ αντιμετωπίζονται τα προβλήματα του πολίτη με αποτελεσματικό τρόπο. Ένας ισχυρός κεντρικός φορέας με οριζόντιες αρμοδιότητες, όπως θα είναι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, θα πετύχει τον προαναφερόμενο στόχο.»

Αυτούσια η δήλωση του κ. Μυριάνθους:

«Στηρίζουμε τη δημιουργία Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας να ανταπεξέλθει στον ρόλο του που δεν είναι άλλος από την ευημερία των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας

Ως ΕΔΕΚ θα θέλαμε να χαιρετίσουμε την δημιουργία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας. Αναμφίβολα, τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το Τμήμα Κοινωνικής Ευημερίας, προβλήματα τα οποία υπερπολλαπλασιάστηκαν την περίοδο της πανδημίας, καθιστούν επιτακτική ανάγκη τόσο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας, αλλά και την ίδια στιγμή τη δημιουργία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Είναι σημαντικό από την αρχή της δημιουργίας του Υφυπουργείου, να υπάρχει σωστή οργανωτική δομή, αλλά και σωστή στελέχωση των αρμόδιων τμημάτων που θα βρίσκονται κάτω από την ευθύνη του Υφυπουργείου.

Από πλευρά μας ως ΕΔΕΚ, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, για να μπορέσει το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας να ανταπεξέλθει στον ρόλο του που δεν είναι άλλος από την ευημερία των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας, διασφαλίζοντας συνθήκες κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης με σκοπό την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση τους».

Home