Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο Προεδρικό η Σακελλαροπούλου - Βλέπει Αναστασιάδη

Offsite Team -
21.09.2020 - 10:58

Στο Προεδρικό η Σακελλαροπούλου - Βλέπει Αναστασιάδη

Thumbnail
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται  κατ΄ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των δύο Προέδρων

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο άρχισε σήμερα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 10.40, όπου την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ακολούθησε η επίσημη τελετή υποδοχής κατά την οποία αποδόθηκαν τιμές από άγημα της Εθνικής Φρουράς και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Υμνου από τη φιλαρμονική της Αστυνομίας. Η κ. Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ στο προαύλιο του Προεδρικού.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σύστησε στην κ. Σακελλαροπούλου τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας και η κ. Σακελλαροπούλου σύστησε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ελλάδας.

Ακολούθως, οι δυο Πρόεδροι ανέβηκαν στα σκαλιά στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου στρώθηκε κόκκινο χαλί και κατευθύνθηκαν εντός του κτιρίου.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται  κατ΄ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των δύο Προέδρων.  Αργότερα, οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες.

Εξάλλου, στο πλαίσιο τελετής, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να παρασημοφορήσει την κ. Σακελλαροπούλου  με τον Μεγάλο Περιδέραιο του Τάγματος Μακαρίου Γ΄.

Μετά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Πρόεδρος Σακελλαροπούλου θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Η Πρόεδρος της Ελλάδας αναμένεται να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ στην Αρχιεπισκοπή, ενώ το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος θα παραθέσει γεύμα προς τιμή της.

Στις 1520 η κ. Σακελλαροπούλου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλή, ενώ στις 16.00 η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα προσφωνήσει ειδική συνεδρία της Βουλής.

Στη συνέχεια θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Αρχηγούς Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, καθώς και συναντήσεις με συλλόγους.  

Η πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψης της κ. Σακελλαροπούλου θα ολοκληρωθεί με επίσημο δείπνο προς τιμή της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ

Home