Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνάντηση Αννίτας με Επίτροπο Διοικήσεως της Σλοβενίας

Offsite Team -
29.08.2022 - 18:30

Συνάντηση Αννίτας με Επίτροπο Διοικήσεως της Σλοβενίας

Δικαιώματα και ισότητα φύλων στην ατζέντα

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε την Δευτέρα στο γραφείο της τον Peter Svetina, Επίτροπο Διοικήσεως της Σλοβενίας, ο οποίος με πρόσκληση της Κύπριας Επιτρόπου Διοικήσεως Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Η επίσκεψη γίνεται για ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των Ευρωπαίων Επιτρόπων Διοικήσεως, στο πλαίσιο της προώθησης της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενίσχυσης των δύο γραφείων, αλλά και ανάληψης δράσεων κοινού ενδιαφέροντος. 

Κατά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου της, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας φύλων.

Η κ. Δημητρίου ενημέρωσε τον Σλοβένο αξιωματούχο για τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις στην Κύπρο προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, όπως η νομοθεσία για την αντιμετώπιση του σεξισμού και η θέσπιση του ιδιώνυμου αδικήματος της γυναικοκτονίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης σε εκκρεμούσα με πρωτοβουλία της ιδίας πρόταση νόμου για τροποποίηση του Συντάγματος, ώστε να διασφαλισθεί ότι σε όλα τα νομοθετικά κείμενα θα γίνεται ειδική και ξεχωριστή αναφορά σε άνδρες και γυναίκες, ως φυσικά πρόσωπα και υποκείμενα δικαίου.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα οικονομικής αυτονομίας του θεσμού του Επιτρόπου Διοικήσεως από την Εκτελεστική Εξουσία, ως δικλίδας ασφαλείας για σκοπούς της αναγκαίας αντικειμενικότητας και ανεξαρτησίας του θεσμού, σε σχέση με το ενδεχόμενο άσκησης, άμεσης ή έμμεσης, επιρροής εκ μέρους κυβερνητικών παραγόντων. 

Ανταλλάγηκαν επίσης απόψεις σε σχέση με την ανάγκη ανάληψης δράσεων προς εξεύρεση θεσμικών τρόπων αναχαίτισης των κινδύνων που ελλοχεύει η ανέλεγκτη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η διάχυση ψευδών ειδήσεων και ρητορικής μίσους, φαινόμενα τα οποία έχουν ανησυχητικά ενταθεί το τελευταίο διάστημα, μέσω της από κοινού συντονισμένης προσπάθειας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home