Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΔΗΣΥ με Έλληνα ΥΠΟΙΚ

Offsite Team -
12.10.2019 - 15:19

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΔΗΣΥ με Έλληνα ΥΠΟΙΚ

Thumbnail

Στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού υποδέχτηκε σήμερα αντιπροσωπεία του κόμματος αποτελούμενη από τους Αναπληρωτή Πρόεδρο και Ευρωβουλευτή κ. Λευτέρη Χριστοφόρου, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Τορναρίτη, και τους βουλευτές κ. Ονούφριο Κουλλά, κ. Μάριο Μαυρίδη και κ. Δημήτρη Δημητρίου, τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ. Χρήστο Σταϊκούρα.  

Μετά το πέρας της συνάντησης όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων για κοινά θέματα που απασχολούν τις δυο χώρες, από την οικονομία ως την εκπαίδευση, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και Ευρωβουλευτής κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά τιμή και ικανοποίηση που είχαμε μαζί μας κι ανταλλάξαμε απόψεις με τον αγαπητό φίλο Υπουργό Οικονομίας της Ελλάδας, τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Ελλάδα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατορθώνει να βγαίνει σίγα-σιγά από το τέλμα, να δημιουργεί κύρος, αξιοπιστία αλλά και προοπτική για την οικονομία και τη χώρα. Αυτό το διεσθανόμεθα και μέσα στην ΕΕ όπου πραγματικά η Ελλάδα αρχίζει να παίρνει τη θέση που της αξίζει. Θεωρούμε ότι η ισχυρή Ελλάδα και ισχυρή Κύπρος και στην οικονομία μπορούν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν και μέσα στην Ευρώπη αλλά ευρύτερα αυτά τα οποία διεκδικούν και επιδιώκουν.

Χαιρόμαστε γιατί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός αρχίζουν να μπαίνουν στο δρόμο της προοπτικής, της ανάπτυξης, και της ευημερίας».

 

Από την άλλη πλευρά ο κ. Σταϊκούρας τόνισε:

 

«Θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχαριστήσω για την υποδοχή τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ξέρετε κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κύπρο με οποιαδήποτε ιδιότητα, έρχομαι πάντα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Είναι το κοινό μας σπίτι. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις, προβληματισμούς και προτάσεις για το μέλλον των χωρών μας στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Κοινή διαπίστωση, κοινή βούληση, είναι μέσα από την υλοποίηση ρεαλιστικών δημοσιονομικών πολιτικών που στοχεύουν στη μείωση της φορολογίας, διαθρωτικών αλλαγών και τόνωσης των επενδύσεων σε τομείς όπως η παιδεία, η έρευνα, η καινοτομία και το περιβάλλον, να δημιουργήσουμε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε πολλές, καλές θέσεις απασχόλησης και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή. Πάνω σε αυτούς τους άξονες, συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε και δεσμευτήκαμε να συνεργαστούμε ακόμη περισσότερο στο μέλλον, να συντονιστούμε ακόμη καλύτερα ως κυβερνήσεις και ως κόμματα, επ’ ωφελεία των χωρών μας, του ελληνισμού».

Home