Συνάντηση κατεχόμενων Δήμων με τον ΥΠΕΞ

Συνάντηση κατεχόμενων Δήμων με τον ΥΠΕΞ

Θέματα που αφορούν την πιο αποτελεσματική διαφώτιση για το Κυπριακό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή αποτελείτο από τους Δημάρχους Αμμοχώστου, Κυθρέας, Λαπήθου, Καραβά, Λύσης, Λευκονοίκου και Ακανθούς και εκπρόσωπο του Δήμου Κερύνειας.

Στη συνάντηση, αναφέρεται, συζητήθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία είχαν υποβληθεί εκ των προτέρων από την Επιτροπή σε μορφή υπομνήματος.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν «θέματα που αφορούν την αποτελεσματικότερη διαφώτιση για το εθνικό μας θέμα, προβλήματα που αντιμετωπίζει ο προσφυγικός κόσμος, την εκπροσώπηση των προσφύγων σε κέντρα λήψης αποφάσεων, την υποστελέχωση των Κατεχόμενων Δήμων που επιδρά αρνητικά στη δράση τους, την καλύτερη προβολή του έργου τους, την ενεργοποίηση της νεολαίας και άλλα».

Ο Υπουργός, προστίθεται, «στα πλαίσια του εποικοδομητικού διαλόγου που έχει αρχίσει με την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, πρότεινε συγκεκριμένες διαφοροποιήσεις στη στρατηγική δράση τους και προτίθεται να αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών που θα συνδράμουν στην ενίσχυση του έργου που επιτελεί η Επιτροπή». 

Εντός των επόμενων εβδομάδων, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Υπουργού και της Επιτροπής στην οποία θα συζητηθεί η υλοποίηση πιο συγκεκριμένων δράσεων για το άμεσο μέλλον, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home