Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΕΥ ο Πρόδρομος Προδρόμου

Offsite Team -
16.11.2022 - 19:15

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΕΥ ο Πρόδρομος Προδρόμου

Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και στελέχωση σχολείων συζήτησαν Υπουργός Παιδείας και Πρόεδρος ΕΕΥ

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και η στελέχωση των σχολείων ήταν τα θέματα που συζήτησαν ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Πρόδρομος Προδρόμου, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ), Παναγιώτης Αντωνίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Υπουργείο Παιδείας.

Αρχικά, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι συζητήθηκε μια σειρά από θέματα που αφορούν στη στελέχωση και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας «είναι ίσως ο στενότερος συνεργάτης του Υπουργείου Παιδείας».

«Τα τελευταία χρόνια τα σχολεία μας είναι σχεδόν 100% στελεχωμένα από τους μήνες του καλοκαιριού και αυτό το οφείλουμε στις καλές συνεννοήσεις και στην ίδια την Επιτροπή», η οποία «συμβάλλει ιδιαίτερα στην έγκαιρη και ομαλή έναρξη των μαθημάτων», είπε ο κ. Προδρόμου. Ακόμη, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία και με τη νέα σύνθεση της Επιτροπής θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, «για να έχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα και για τη λειτουργία των σχολείων αλλά και για την αξιοκρατική μεταχείριση των εκπαιδευτικών μας».

Ο ΥΠΑΝ εξήγησε ότι «μας απασχολεί μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αφού από το 2027 η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνεται μόνο μέσα από αξιοκρατική διαδικασία με διαγωνισμούς και εξετάζουμε τα θέματα που προκύπτουν για τη διαχείριση της μεταβατικής περιόδου». Πρόσθεσε ότι υπάρχουν θέματα που αφορούν τη στελέχωση των σχολείων και κάποια ειδικά προγράμματα που αναπτύσσει το Υπουργείο Παιδείας. 

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Αντωνίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) έκανε λόγο για «αγαστή συνεργασία» με τον Υπουργό Παιδείας και τις υπηρεσίες του Υπουργείου στην εξαετία που διανύσαμε. Ακόμη, επεσήμανε ότι «το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, χρειάζεται συνεχή και αδιάλειπτη ανανέωση. Αυτό θα προκύψει μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται αλλά το Υπουργείο Παιδείας και η ΕΕΥ είναι δύο από τους βασικούς φορείς». 

«Υποχρέωσή μας είναι να συζητούμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις, να βρίσκουμε την καλύτερη προοπτική και αυτήν να επιδιώκουμε για το καλό της εκπαίδευσης», ανέφερε ο κ. Αντωνίου, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να ανανεωθούν -για να μην πω να αλλάξουν». «Επομένως, υπάρχει αρκετή δουλειά και ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε χρήσιμα και ωφέλιμα αποτελέσματα», κατέληξε.  

ΚΥΠΕ

Home