Συνεδριάζουν τη Δευτέρα με Δικοινοτική Επιτροπή για οδοφράγματα

Συνεδριάζουν τη Δευτέρα με Δικοινοτική Επιτροπή για οδοφράγματα

Συμμετέχουν 5 μέλη της Επιστημονικής Ομάδας

Πέντε μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας θα συμμετέχουν την ερχόμενη Δευτέρα σε συνεδρία της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 2 μ.μ.

 

Η συνεδρία συγκαλείται ύστερα από συμφωνία μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, όπως συγκληθεί το συντομότερο η Επιτροπή για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη σταδιακή διάνοιξη των σημείων διέλευσης, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση.

 

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στο ΚΥΠΕ, τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής που θα συμμετέχουν στην συνεδρία έχουν επιλεγεί να είναι κυπριακής καταγωγής για ευνόητους λόγους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται για τους Γεώργιο Νικολόπουλο, Πέτρο Καραγιάννη, Πέτρο Αγαθαγγέλου, Λεόντιο Κωστρίκη, Μάριο Πάνο καθώς και τη Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, Ελισάβετ Κωνσταντίνου εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας.  

Στη συνεδρία, θα υπάρξει συζήτηση σχετικά με τις επιδημιολογικές εικόνες που επικρατούν και στις δύο πλευρές.  

Τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής με τις ερωτήσεις που θα υποβάλουν, θα προσπαθήσουν να ξεκαθαρίσουν ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στα κατεχόμενα κι αν ανταποκρίνονται οι πληροφορίες ότι έχουν μηδενικά κρούσματα εδώ και κάποιο καιρό.

Η απόφαση για διάνοιξη των σημείων διέλευσης θα εξαρτηθεί από τους δύο ηγέτες ύστερα από την ενημέρωση που θα τύχουν από τους ειδικούς κατά πόσον είναι ασφαλές να γίνει κάτι τέτοιο.  

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στο ΚΥΠΕ, η διάνοιξη των σημείων διέλευσης θα μπορεί να γίνει σε περίπτωση που και στις δύο πλευρές υπάρχουν μηδενικά κρούσματα.

ΚΥΠΕ

Home