Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα είπε με Αβέρωφ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας

Offsite Team -
19.04.2022

Τα είπε με Αβέρωφ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας

Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο και θάλασσια επιβατική σύνδεση με Ελλάδα συζήτησαν Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Υφυπουργός Ναυτιλίας

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου ενημερώθηκε από  τον Υφυπουργό Ναυτιλίας  Βασίλη Δημητριάδη για τη θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας και την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου χαιρέτισε την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδίου.

Στο δελτίο Τύπου προστίθεται ότι το σχέδιο θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μεγιστοποίησης της αναπτυξιακής δυναμικής της θαλάσσιας επικράτειας της Κύπρου. Αναφέρεται περαιτέρω ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και η ανάγκη όπως στο χωροταξικό σχέδιο που θα κατατεθεί στην ΕΕ, συμπεριληφθούν και οι θαλάσσιες περιοχές των κατεχόμενων εδαφών, ώστε αυτές να αξιοποιηθούν όταν η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι σε θέση να ασκήσει έλεγχο στις περιοχές αυτές.

Ο κ. Νεοφύτου χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι μετά από 21 ολόκληρα χρόνια θα επαναλειτουργήσει η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, προσθέτοντας ότι το θέμα είχε εγερθεί από τον ΔΗΣΥ.

Home