Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα καθήκοντα που ανατέθηκαν σε Δίπλαρο, Πελεκάνο, Σάββια και Κάρουλλα

Offsite Team -
23.05.2023

Τα καθήκοντα που ανατέθηκαν σε Δίπλαρο, Πελεκάνο, Σάββια και Κάρουλλα

Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της Offsite News για συγκεκριμένα καθήκοντα σε Αναπληρωτή και Αντιπροέδρους

Συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά υπό τη νέα ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, υπό τη νέα του σύνθεση όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την τελευταία εσωκομματική διαδικασία. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όπως άλλωστε είχε αναφέρει σε πρωινό της ρεπορτάζ η Offsite News έγινε η ανάθεση των θεματικών καθηκόντων του Αναπληρωτή Προέδρου και των Αντιπροέδρων όπως προνοεί και το καταστατικό του κόμματος και πιο συγκεκριμένα:

Για τον Αναπληρωτή Πρόεδρο: 

• Του ανατίθεται η γενική ευθύνη Οργανωτικής Ανασυγκρότησης της Παράταξης σε παγκύπρια κλίμακα. • Έχει την ευθύνη να ετοιμάσει και να εφαρμόσει σε συνεργασία με τους Προέδρους και βουλευτές πλάνο επισκέψεων σε όλες τις Τοπικές Επιτροπές με σκοπό τη συλλογή εισηγήσεων απόψεων για θεσμοθέτηση τακτικής αμφίδρομης επικοινωνίας. Σε άρρηκτη συνεργασία νοείται, με τους Επαρχιακούς Γραμματείς και τα Επαρχιακά Συμβούλια. • Προΐσταται των Κεντρικών Εκλογικών Επιτελείων που συστήνει το Κόμμα για τη διεκδίκηση εκλογών. Μετά από κάθε εκλογική περίοδο, υποβάλλει έκθεση δράσης προς το Ανώτατο Συμβούλιο. • Είναι υπεύθυνος για τη διεύρυνση της βάσης του κόμματος, τον εμπλουτισμό των Τ.Ε. σε πόλεις και κοινότητες με αυξημένη συμμετοχή μελών και με ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή νέων και γυναικών και την καταγραφή τοπικών ανησυχιών ή/και ζητημάτων τοπικού ενδιαφέροντος. • Είναι υπεύθυνος για την τακτική ενημέρωση (γραπτώς και προφορικώς) και κατάθεση εισηγήσεων και προτάσεων προς την Ανώτατη Ηγεσία και το Πολιτικού Γραφείου για την πρόοδο της οργανωτικής ανασυγκρότησης. 

•Είναι υπεύθυνος για ανάπτυξη εκστρατειών για εγγραφή νέων μελών, την ενεργή συμμετοχή των υφιστάμενων μελών καθώς και την παρακολούθηση της συλλογής ετήσιων συνδρομών.

Για τους Αντιπροέδρους οι τομείς που ορίστηκαν έχουν ως εξής:

 

· Οικονομική Πολιτική (Φορολογία, Τραπεζικά, Επενδύσεις κλπ) κ. Μάριος Πελεκάνος

· Κοινωνική Πολιτική (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Εργασιακά κλπ) κ. Σάβια Ορφανίδου

· Κυπριακό, Αμμόχωστος, προσφυγικά θέματα, κ. Γιώργος Κάρουλλας

 

Επίσης ορίστηκαν και οι επαρχίες που τελούν υπό την ευθύνη των Αντιπροέδρων και αυτές έχουν ως εξής: 

·  Λευκωσία – Κερύνεια, κ. Σάβια Ορφανίδου

·  Λάρνακα – Αμμόχωστος, κ.  Γιώργος Κάρουλλας

·  Λεμεσός – Πάφος, κ. Μάριος Πελεκάνος

Την πολιτική ευθύνη, παρακολούθηση και συντονισμό σε Παγκύπρια κλίμακα έχει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος.

Για τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο 

Προχωρούμε τάχιστα με την επαναδραστηριοποίηση των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής (ΟΠΠ). Επιπλέον των υπολοίπων καθηκόντων του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος θα δρα ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ΟΠΠ και της κοινοβουλευτικής ομάδας.    

Καθήκοντα Μελών Πολιτικού Γραφείου:

Στα πλαίσια της συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου ζητήθηκαν και λήφθηκαν ήδη από τα μέλη οι τομείς πολιτικών ενδιαφερόντων για να ενταχθούν στις Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής, το γεωγραφικό έρεισμα και οι σχέσεις με επαγγελματικές ομάδες και οργανωμένα σύνολα, ώστε να γίνει άμεσα καταμερισμός και να διασφαλιστεί η ενεργή συμμετοχή όλων.

Επιπρόσθετα η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου προχώρησε σε ενημέρωση προς τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου για το σύνολο των επαφών και των δραστηριοτήτων της το τελευταίο διάστημα, με άξονα το κυπριακό και τα όσα έγιναν στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, τις κυρώσεις και την οικονομία γενικότερα. 

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

Home