Τατάρ: Δεν είχε νόημα να παραμείνει το Βαρώσι κλειστό

Τατάρ: Δεν είχε νόημα να παραμείνει το Βαρώσι κλειστό

Προκαλεί ξανά ο Τατάρ με τις δηλώσεις του

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Δημάρχων Τουρκίας, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ότι η υποστήριξη που λαμβάνει η «τδβκ» από την Τουρκική Δημοκρατία είναι ιερή και σημαντική για τον τ/κ «λαό» για να ζήσει με ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια, και πρόσθεσε ότι η αποχώρηση της Τουρκίας από το νησί «θα ήταν η αρχή του τέλους των Τουρκοκυπρίων». 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, είπε ότι με την υποστήριξη της Τουρκικής Δημοκρατίας, «το όραμα συνεργασίας μεταξύ δύο χωριστών κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα βασισμένα στην κυριαρχία της ισότητας μπορεί να επιτευχθεί».

Ανάφερε ακόμα πως εξέφρασε αυτό το όραμα στις συνομιλίες στη Γενεύη. Υποστήριξε επίσης πως έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή στην Κύπρο και ότι το άνοιγμα του Βαρωσίου είναι άλλος ένας πυλώνας της νέα πολιτικής που ακολουθήθηκε.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ισχυρίστηκε ότι «παρά την καλή θέληση των Τουρκοκυπρίων για τόσα χρόνια», η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν σκόπευε να συνάψει συμφωνία και ότι δεν είχε νόημα να παραμείνει το Βαρώσι κλειστό για 47 χρόνια. Πρόσθεσε επίσης ότι η πρωτοβουλία για το Βαρώσι αποτελεί «συμβολή στην ανθρωπότητα» και ότι οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να εγκατασταθούν στο Βαρώσι «υπό την διοίκηση της τδβκ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home