Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τατάρ: Μπορεί να λάβει μέρος στην άτυπη τριμερή

Offsite Team -
16.09.2021 - 21:39

Τατάρ: Μπορεί να λάβει μέρος στην άτυπη τριμερή

Τι λέει η «προεδρία»

Η «προεδρία» των κατεχομένων ανακοίνωσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι μπορεί να λάβει μέρος σε μια άτυπη τριμερή στις 27 Σεπτεμβρίου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται ότι η κ. Σπέχαρ είπε στον Τατάρ ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σκέφτεται να συγκαλέσει ενδεχομένως μια τριμερή στη Νέα Υόρκη  στις 27 Σεπτεμβρίου και ζήτησε την άποψή του.

Προστίθεται ότι όπως έχει ανακοινωθεί προηγουμένως ο κ. Τατάρ «ενημέρωσε την κ. Σπέχαρ ότι μπορεί να λάβει μέρος σε μια άτυπη τριμερή συνάντηση με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Αναστασιάδη, αν κληθεί επίσημα από τον ΓΓ (ΟΗΕ)».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η «προεδρία» υποστηρίζει επίσης ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά διέρρευσε αμέσως στον Τύπο τις διαβουλεύσεις που γίνονται με αξιωματούχους του ΟΗΕ χωρίς να υπάρχει επίσημη πρόσκληση προς τα δύο μέρη, δείχνοντας για ακόμα μια φορά - όπως ισχυρίζεται - την πραγματική πρόθεσή της να δημιουργήσει εντυπώσεις ενώ κάνει λόγο και για παραβίαση των διπλωματικών θεσμίων.

Αν υπάρξει επίσημη πρόσκληση από το ΓΓ, ο «πρόεδρος», όπως αποκαλεί τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, «θα παρευρεθεί σε αυτή την άτυπη τριμερή συνάντηση με καλή θέληση και εποικοδομητική διάθεση, στη βάση της πρότασής μας και του νέου οράματος που προτείναμε στη Γενεύη ως Τουρκοκυπριακή πλευρά», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home