Τατάρ-Οζερσάι: Χαιρετίζουν την πρόταση Ερντογάν για διάσκεψη

Τατάρ-Οζερσάι: Χαιρετίζουν την πρόταση Ερντογάν για διάσκεψη

"Για το Κυπριακό θα πρέπει να γίνουν πρώτα αποδεκτές οι πραγματικότητες"

Πολύ θετική χαρακτήρισε ο Ερσίν Τατάρ την πρόταση του Τούρκου Προέδρου για σύγκληση διάσκεψης για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ ο Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε πως είναι ο ίδιος που εδώ και δύο χρόνια μιλάει για μια τέτοια διάσκεψη.  

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, σε γραπτή του δήλωση ο «πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος» Τατάρ εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα της τ/κ πλευράς να συμμετάσχει σε μια τέτοια διάσκεψη, λέγοντας ότι σε μια τέτοια συνάντηση, θα γίνουν αντιληπτές οι πραγματικότητες και αν υπάρξει συμφωνία για συνεργασία, θα μπορέσει να αποτελέσει ιστορικό σημείο αναφοράς.

«Εμείς το έχουμε δηλώσει επανειλημμένα: Για το Κυπριακό θα πρέπει να γίνουν πρώτα αποδεκτές οι πραγματικότητες. Η πιο ουσιαστική πραγματικότητα στην Κύπρο είναι η ύπαρξη δυο λαών και δυο ξεχωριστών κρατών στο νησί. Τα προβλήματα που βιώνουμε μπορούν να επιλυθούν στο πλαίσιο αυτής της πραγματικότητας και νοουμένου ότι δεν θα παραβλέπονται τα δικαιώματα και τα δίκαια συμφέροντα του τ/κ λαού και δεν θα καταβάλλονται προσπάθειες για να αποκλειστεί η Τουρκία από την περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Τατάρ.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο «υπεξ» και υποψήφιος «πρόεδρος» έγραψε ότι εδώ και δύο χρόνια τη σκέψη του για μια διάσκεψη για το θέμα του φυσικού αερίου, την είχε εκφράσει σε διάφορες πλατφόρμες, ακόμα και στην Ουάσιγκτον όπου είχε μιλήσει στη δεξαμενή σκέψης Atlantic Council, σημειώνοντας ότι σε μια τέτοια διάσκεψη θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η βούληση των Τ/κ. Αυτό, πρόσθεσε, το ανέφερε τελευταία φορά πριν 10 περίπου μέρες σε εκπομπή στο τ/κ κανάλι Kanal Τ.

ΚΥΠΕ

Home