Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τετ α τετ Αναστασιάδη-Τουσκ με επίκεντρο τις τουρκικές προκλήσεις

Offsite Team -
11.10.2019

Τετ α τετ Αναστασιάδη-Τουσκ με επίκεντρο τις τουρκικές προκλήσεις

Thumbnail
Φτάνει στην Κύπρο ο Ντοναλντ Τούσκ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα έχει σήμερα στις 10.30 στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με επίκεντρο της συζήτησης τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ερωτηθείς τι θα επιδιώξει να εξασφαλίσει η Λευκωσία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί στις 17-18 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, είπε ότι θα επιδιώξει εκείνα τα οποία αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Ιούνιο «και επαναλήφθηκαν με τον ίδιο σαφή τρόπο στη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών στις 15 Ιουλίου».

Εξάλλου, όπως είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, στο πλαίσιο της συνάντησης με τον κ. Τουσκ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα θέσει ξανά υπόψιν του τα ζητήματα που αφορούν την έκνομη δραστηριότητα της Τουρκίας. Όπως υπενθύμισε ο κ. Προδρόμου, ο κ. Τουσκ ενέγραψε το θέμα των τουρκικών δραστηριοτήτων στην επόμενη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

 

Ερωτηθείς αν αυτός συγκεκριμένα είναι ο λόγος της επίσκεψης του κ. Τουσκ στην Κύπρο, ανέφερε πως ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ως απερχόμενος Πρόεδρος του Συμβουλίου, επισκέπτεται την Κύπρο με βάση την ολοκλήρωση της θητείας του. Με την ευκαιρία, ωστόσο, όπως είπε ο κ. Προδρόμου, θα συζητηθούν και τα θέματα που έχουν εγγραφεί για συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

 Ο κ. Τουσκ με ανάρτησή του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης είχε στείλει το μήνυμα την περασμένη Δευτέρα είχε στείλει το μήνυμα ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το θέμα των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και ότι «οι συνεχιζόμενες παράνομες γεωτρητικές δραστηριότητες υπονομεύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας ΕΕ- Τουρκίας».

Ο Πρόεδρος Τουσκ υπενθύμισε επίσης ότι η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Κύπρου.

Home