Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θλίψη: Μας άφησε η Ζέτα - Ποιος ήταν ο στόχος της

Offsite Team -
07.06.2022

Θλίψη: Μας άφησε η Ζέτα - Ποιος ήταν ο στόχος της

Αναγνώριση της σπουδαίας συνεισφοράς της στον τόπο από πολίτες, συνεργάτες & πολιτικά πρόσωπα - Ποιος ήταν ο στόχος της

«Η Ζέτα θα λείψει από όλους μας. Κυρίως όμως από την πατρίδα μας που χάνει μία έντιμη, ευφυή και αποτελεσματική υπουργό». Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη χθες βράδυ (Δευτέρα 6/6) λίγα λεπτά μετά την δημοσιοποίηση του θανάτου της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου. 

1

Και όντως, διαβάζοντας κανείς από χθες βράδυ τα χιλιάδες μηνύματα στο διαδίκτυο, διαπιστώνει ότι όντως «Η Ζέτα θα λείψει από όλους μας». Οι απλοί πολίτες αναγνωρίζουν την σπουδαία της δράση της, την συνεισφορά της στον τόπο και το ποιόν της ως άνθρωπος ενώ τα πολιτικά πρόσωπα που την γνώρισαν αλλά και οι συνεργάτες της που περνούσαν μαζί της αρκετές ώρες της ημέρας, μιλούν για μια σπουδαία και ικανότητα γυναίκα. Άφησε το στίγμα της απ' όπου και αν πέρασε και όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ήθος και την αφοσίωση της, την ευφυΐα της, την οξυδέρκεια της, την αποτελεσματικότητα της και την ικανότητα της να βρίσκει σε λύσεις σε κάθε πρόβλημα που προέκυπτε. Η θλίψη ανά το Παγκύπριο είναι μεγάλη, για την απώλεια της. 

To who is who και ο στόχος της Ζέτας

Στις 8 Ιανουαρίου του 2022, η ιστοσελίδα Brief, παρουσίασε στην εβδομαδιαία στήλη Who is Who, το βιογραφικό και πολλά ενδιαφέροντα άλλα στοιχεία από την ζωή και την πορεία της Ζέτας Αιμιλιανίδου. 

>>> Δείτε ΕΔΩ στην Brief αναλυτικά το Who is Who της Ζέτας Αιμιλιανίδου. Οι σπουδές, η επαγγελματική της σταδιδρομία, οι σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που προώθησε κατά τη θητεία της ως Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. 

Μάλιστα η Ζέτα Αιμιλιανίδου απάντησε και σε μερικές ερωτήσεις. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και το ποιος ήταν ο στόχος και τα πλάνα της ως Υπουργός Εργασίας.

Παραθέτουμε αυτούσια την απάντηση της Ζέτας Αιμιλιανίδου για τη συγκεκριμένη ερώτηση:

Στόχος μου είναι η ολοκλήρωση όλων των μεταρρυθμίσεων που έχουμε θέσει ως Κυβέρνηση σε τροχιά υλοποίησης. Σημαντικότερες εξ αυτών θεωρώ την καθιέρωση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού καθώς και την αναθεώρηση και εκσυγχρονισμό της περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νομοθεσίας, περιλαμβανομένης και της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης αλλά και της ψηφιοποίησης και απλοποίησης των διαδικασιών προς όφελος των πολιτών, ώστε να επιτευχθεί αμεσότερη και καλύτερη ανταπόκριση και εξυπηρέτηση σε ό,τι αφορά στις αιτήσεις για παροχές και επιδόματα.

Ιδιαίτερα για την εφαρμογή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού, ζήτημα που περιλαμβάνεται και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι σχετικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και η συζήτηση με τους Κοινωνικούς Εταίρους στο πλαίσιο του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Οι βασικοί στόχοι είναι η επίτευξη ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης και η βελτίωση της προστασίας εργαζομένων από αδικαιολόγητα χαμηλούς μισθούς. Παράλληλα όμως και πάντοτε βάση των αποτελεσμάτων των μελετών επιτυγχάνονται και άλλοι σημαντικοί στόχοι όπως μείωση της μισθολογικής και εισοδηματικής ανισότητας και του επιπέδου φτώχειας για τους εργαζομένους, προστασία ομάδων εργαζομένων με μικρή διαπραγματευτική δύναμη, μείωση του χάσματος στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων, αλλά και συνεισφορά στη διόρθωση υφιστάμενων στρεβλώσεων στην αγορά εργασίας.

Home