Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τις προκλήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν ΥΠΕΞ ΗΠΑ -Ελλάδας

Offsite Team -
18.05.2022

Τις προκλήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν ΥΠΕΞ ΗΠΑ -Ελλάδας

Η προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας στην ατζέντα

Τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας της συνεργασίας για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας συζήτησαν ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στην Ουάσινγκτον. 

Οι δύο Υπουργοί υπογράμμισαν τη δύναμη των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας, που βασίζονται σε κοινές δημοκρατικές αξίες, και εστίασαν στην προώθηση των αμοιβαίων στόχων που συζητήθηκαν από τον Αμερικανό Πρόεδρο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο Μπλίνκεν ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αμέριστη υποστήριξή της προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής των κυρώσεων και της ανθρωπιστικής και αμυντικής βοήθειας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο Γραμματέας και ο Έλληνας ΥΠΕΞ συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας της συνεργασίας για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Μπλίνκεν υπογράμμισε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας στην προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας και στη διευκόλυνση της συνεργασίας, μεταξύ άλλων μέσω του μηχανισμού 3+1 με την Κυπριακή Δημοκρατία, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

(ΚΥΠΕ)

Home