Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τίτλοι τέλους για την πιο μακρά προεκλογική

Του Στέλιου Στυλιανού -
03.02.2023

Τίτλοι τέλους για την πιο μακρά προεκλογική

Ολοκληρώνεται στις 12:00 το βράδυ ο προεκλογικός αγώνας για τις εκλογές της Κυριακής

Τίτλοι τέλους μπαίνουν τα μεσάνυχτα στην Προεκλογική περίοδο για τις Προεδρικές Εκλογές με τους υποψήφιους να σταματούν τις όποιες συγκεντρώσεις για την εκλογική αναμέτρηση. 

Μια προεκλογική που όπως λέχθηκε ακόμα και από τους υποψήφιους ήταν η πιο μακρά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς είχε διάρκεια ενός έτους. Όπως και να έχει αυτή ολοκληρώνεται σήμερα και τα όσα ακούστηκαν θα αποτελέσουν εφόδιο για τους πολίτες οι οποίοι καλούνται με την ψήφο τους την Κυριακή να εκλέξουν τον 8ο Πρόεδρο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις πρόνοιες της εκλογικής νομοθεσίας, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις καθώς και η διοργάνωση ομιλιών και δημοσίων συζητήσεων, για οποιαδήποτε θέματα τα οποία έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές.

Την ίδια ώρα το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 απαγορεύεται και η μετάδοση, η διαφήμιση ή δημοσίευση οποιασδήποτε είδησης ή ανακοίνωσης, με ή χωρίς πληρωμή, που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές, εξαιρουμένων των ανακοινώσεων ή ειδήσεων που μεταδίδονται από τον Γενικό Έφορο Εκλογών ή με εξουσιοδότησή του. 

Παράλληλα ξεκινά μετά τα μεσάνυχτα και η απαγόρευση για ρίψη φυλλαδίων, η ανάρτηση πανό, η τοιχοκόλληση πινακίδων και η αναγραφή συνθημάτων σχετικά με τις εκλογές.

Οι παραβάτες σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €5.000 ή/και στις δύο ποινές μαζί.

Με Debate κλείνει ο προεκλογικός

Ο προεκλογικός αγώνας πάντως ολοκληρώνεται με το διακαναλικό debate των 3 βασικών υποψηφίων που είναι προγραμματισμένο στις 21:00 το βράδυ με τους Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη να στέλνουν τα τελευταία μηνύματα τους αλλά και να παρουσιάζουν μέρος των προτάσεων τους προς το εκλογικό σώμα.

Προηγούμενος και συγκεκριμένα από τις 18:00 μέχρι και τις 20:00 είναι προγραμματισμένο και το debate στον λαό στο οποίο θα συμμετέχουν οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και Γιώργος Κολοκασίδης.

Home