Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τορναρίτης: Η Τουρκία υπονομεύει τον στόχο της ειρήνη στην Ευρώπη

Offsite Team -
16.05.2022

Τορναρίτης: Η Τουρκία υπονομεύει τον στόχο της ειρήνη στην Ευρώπη

Η Τουρκία υπονομεύει τον στόχο της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ευρώπη, ανέφερε ο κ. Τορναρίτης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού και επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), κ. Νίκος Τορναρίτης, μίλησε σήμερα το πρωί για το θέμα της ενίσχυσης της πολυμέρειας στις διεθνείς σχέσεις στο πλαίσιο συνεδρίας της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) στα Χανιά.

Στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα  την ενίσχυση της πολυμέρειας στις διεθνείς σχέσεις, ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ότι η πολυμέρεια που βασίζεται σε κανόνες, αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή διεθνών σχέσεων  και τον καταλληλότερο τρόπο για την προώθηση εθνικών και συλλογικών συμφερόντων. Εξίσου σημαντική, πρόσθεσε ο κ. Τορναρίτης, είναι η ανάγκη προώθησης πολυμερών λύσεων, επισημαίνοντας ότι η εμπειρία της πανδημίας του κορωνοϊού, που ξεκίνησε στην Κίνα, αλλά επηρέασε ολόκληρο τον πλανήτη, τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, καταδεικνύει την αλληλεπίδραση και αλληλεξάρτηση του διεθνούς συστήματος. Τα σημερινά σύνθετα προβλήματα και οι ποικίλες προκλήσεις στην Ευρώπη, υπογράμμισε ο κ. Τορναρίτης, επιβάλλουν τη ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους. Η θωράκιση του πολυμερούς συστήματος, τόνισε, πρέπει να βασίζεται σε κανόνες και δικαιώματα που να προάγουν τα παγκόσμια και δημόσια κοινά αγαθά.

Σημειώνοντας ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, συνιστούν παράδειγμα αυξημένης πολυμέρειας, ο κ. Τορναρίτης στηλίτευσε τη στάση κάποιων κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως η Τουρκία,  που επιμένουν να μην εφαρμόζουν τις κυρώσεις, υπονομεύοντας έτσι την αποτελεσματικότητά τους και τον στόχο της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ευρώπη.

Home