Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τρέχουν οι εξελίξεις στα κόμματα για Βουλευτικές (Ονοματολογία)

Του Στέλιου Στυλιανού -
23.01.2021 - 06:00

Τρέχουν οι εξελίξεις στα κόμματα για Βουλευτικές (Ονοματολογία)

Thumbnail
Βράζουν για τα καλά οι μηχανές - Αυτοί που έκλεισαν και που βρίσκονται οι διαδικασίες στους υπόλοιπους 

Για τα καλά σε ρυθμούς Βουλευτικών έχουν μπει τα κόμματα καθώς μετά και την ψήφιση του προϋπολογισμού αναμένεται να εντείνουν τις διεργασίες τους για συμπλήρωση των ψηφοδελτίων αναμένοντας παράλληλα τις εξελίξεις με τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού για να ριχθούν στην μάχη της Προεκλογικής Εκστρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι δύο κόμματα και συγκεκριμένα ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ έχουν ολοκληρωθεί τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων ανακοινώνοντας τους 56 εκλεκτούς τους για τις Βουλευτικές εκλογές. 

Από εκεί και πέρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στα δύο μεγάλα κόμματα με τις ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων να αναμένονται να  ολοκληρωθούν το πρώτο δεκαήμερο Φεβρουαρίου. 

>>>>>>Δείτε ΕΔΩ τους 56 υποψήφιους του ΔΗΚΟ

Στον ΔΗΣΥ υπενθυμίζεται ότι το Πολιτικό Γραφείο έχει εγκρίνει την εισήγηση ώστε η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Βουλευτικές Εκλογές, να μεταφερθεί από τις 15 Ιανουαρίου που είχε αρχικά αποφασιστεί, τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, μετά και τη λήξη των διαταγμάτων και των περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ χωρίς για την ώρα να είναι ξεκάθαρο σε ποιες επαρχίες ο αριθμός των υποψηφίων θα είναι περαιτέρω από τις θέσεις και θα χρειαστεί εσωκομματική διαδικασία. 

Το ψηφοδέλτιο  του κόμματος είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμο σε όλες τις επαρχίες.

Συγκεκριμένα στην Λευκωσία δεδομένες είναι οι υποψηφιότητες Αβέρωφ Νεοφύτου, Χάρη Γεωργιάδη, Νίκου Τορναρίτη, Δημήτρη Δημητρίου, Σάβιας Ορφανίδου, Ξένιας Κωνσταντίνου και Μιχάλη Σοφοκλέους. 

Από εκεί και πέρα θέση στο ψηφοδελτιο της Λευκωσίας διεκδικούν ο Χρίστος Πάλλης, ο Μάριος Πελεκάνος, ο Δήμος Γεωργιάδης, ο πρώην Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, η Μίνα Σαμψών, ο διαφημιστής Σούλης Μαλέκος και ο Δημοσιογράφος Ανδρέας Ιωσήφ. .Θέση στο ψηφοδέλτιο έχουν κλειδώσει, ο Δημήτρης Λαμπριανίδης και Γιώργος Άστρας, ο Ανδρέας Πενταράς και ο Στέλιος Κυθραιώτης

>>>>>>>Δείτε ΕΔΩ τους 56 υποψήφιους της ΕΔΕΚ

Στη Λεμεσό δεδομένη είναι η υποψηφιότητα των τριών εν ενεργεία Βουλευτών Ευθύμιου Δίπλαρου, Ανδρέα Κυπριανού και Ελένης Σταύρου.  Από εκεί και πέρα στην ονοματολογία προστίθενται ο πρώην Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης, η Φωτεινή Τσιρίδου, ο Νίκος Σπύρου, ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού Νίκος Σύκας, ο αντιδήμαρχος Ύψωνα Κλεάνθης Καραμανίδης, ο Γιώργος Διογένους, ο Ηρακλής Αγαθοκλέους, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού Μιχάλης Βασιλείου ο διεθνολόγος Αντώνης Στυλιανού και η Μαρίνα Χατζημανώλη.

Μάλιστα με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται δεδομένη η εσωκομματική διαδικασία στη Λεμεσό για επιλογή των εκλεκτών. 

Στη Αμμόχωστο υποψήφιοι θα είναι οι Κυριάκος Χατζηγιάννης, Γιώργος Κάρουλλας, Ονούφριος Κουλλάς, όπως επίσης και ο Νίκος Γεωργίου. Υποψήφιος θα είναι και ο διευθυντής διοίκησης και οργανωτικού του ΔΗΣΥ Γιώργος Λυσανδρίδης, ο δημοσιογράφος Νίκος Συμεού ο πρώην καλαθοσφαιριστής Παναγιώτης Τρισόκκας αλλά και ο Κλεανθης Κουτσοφτας επαρχιακος της ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου, ενώ το τελευταίο διάστημα συζητείται έντονα και το όνομα του Κωνσταντίνου Οδυσσέως. 

>>>>>>Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για τις Βουλευτικές

Στις υπόλοιπες επαρχίες τα δεδομένα είναι γνωστά εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα στη Λάρνακα την Αντιπρόεδρο Αννίτα Δημητρίου στο ψηφοδελτιο αναμένεται να πλαισιώσουν ο Πρόδρομος Αλαμπρίτης, ο οικονομολόγος Μάκης Γεωργίου, η Άννα Κοσμά, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Πολιτικού γραφείου Ανδρέας Ταουξή και ο δικηγόρος Παντελής Ποιητή.

Στην Πάφο μετά την πρόθεση του Κωστάκη Κωνσταντίνου να μην επαναδιεκδικήσει υποψήφιοι θα είναι ο Λίνος Τσοκκάς, ο Χαράλαμπος Πάζαρος, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης και ο Γιώργος Δημητριάδης. 

Τέλος την μάχη της επανεκλογής στην Κερύνεια θα δώσουν οι Μάριος Μαυρίδης, Μαριέλλα Αριστείδου αλλά και η Ρίτα Θεοδώρου-Σούπερμαν ως αριστίνδην υποψήφια.

Τρέχουν οι διαδικασίες και στο ΑΚΕΛ

Στο ΑΚΕΛ τώρα έχει ολοκληρωθεί η όποια συζήτηση στις κομματικές ομάδες βάσης με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να προτείνουν άτομα για τα ψηφοδέλτια προς τις επαρχιακές Επιτροπές.

Έτσι στις 2 Φεβρουαρίου αν και εφόσον αυτό είναι εφικτό και από τα διατάγματα του υπουργείου υγείας για την πανδημία  θα συνέλθουν οι επαρχιακές επιτροπές, έτσι ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες, ενώ στις 3 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι εκλογικές επαρχιακές συνδιασκέψεις έτσι ώστε να ψηφιστούν οι υποψήφιοι του κόμματος. Η επικύρωση του ψηφοδελτίου θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Στην Λευκωσία δεδομένη θεωρείται η συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο, των Άντρου Κυπριανού, Γιώργου Λουκαΐδη, Στέφανου Στεφάνου, Άριστου Δαμιανού, Ειρήνης Χαραλαμπίδου και Χρίστου Χριστοφίδη, ενώ στις συζητήσεις βρίσκονται οι Χάρης Πολυκάρπου, Λεόντιος Φιλοθέου και ο ΓΓ της ΕΔΟΝ Σεβήρος Κούλας.

Στην Λεμεσό στις εσωκομματικές διαδικασίες θα ριχθούν 3 από τους 4 βουλευτές (δεν επαναδιεκδικεί ο Αδάμος Αδάμου) Άντρος Καυκαλιάς, Κώστας Κώστα και Γιώργος Γεωργίου, ενώ στους προτεινόμενους βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Νεοκλής Συλικιώτης, Αργεντούλλα Ιωάννου, Μαρίνα Νικολάου, Αυξέντης Ζεμενίδη, Λοΐζου Μαυρουδή και Πέτρου Γιάννακα. 

Στην Αμμόχωστο δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Νίκου Κέττηρου, Γιαννάκη Γαβριήλ ενώ ακούγονται τα ονόματα των Χρύσανθου Ζαννέτου , Πάμπου Χρυσοστόμου,  Γιώργου Κουκουμά,  Γιάννας Ιακώβου αλλά και του Κούλλη Σιαμπτάνη.

Στην Λάρνακα στις εσωκομματικές διεργασίες θα ριχθούν οι Βουλευτές  Ευανθία Σάββα και Ανδρέας Πασιουρτίδης ενώ ακούγονται τα ονόματα του παλαίμαχου Ποδοσφαιριστή Πανίκου Ξιούρουππα και των Αλέξη Αλέκου, Γιώργου Στυλιανού και Κύπρου Ανδρονίκου.

Μάχη στην Επαρχία Κερύνειας αναμένεται να δώσουν η Ελένη Μαύρου και ο πρώην Βουλευτής Πάμπος Παπαγεωργίου χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν στο ψηφοδελτιο θα βρίσκεται και ο Χρίστος Χριστόφιας.

Στην Πάφο ακούγονται μεταξύ άλλων τα ονόματα της Μαρίας Φράγκου Παπαλαζάρου, Κώστα Μαυρομάτη, Άγη Γεωργιάδη και Βαλεντίνου Φακοντή.

Ανεβάζουν ταχύτητες και οι υπόλοιποι

Σε έντονους ρυθμούς άρχισαν να κινούνται και τα υπόλοιπα κόμματα με ονόματα υποψηφίων να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών έχει προχωρήσει στο καταρτισμό των ψηφοδελτίων και αυτό που απομένει είναι οι Επαρχιακές Συνελεύσεις να ανάψουν το πράσινο φως. 

Όπως επισήμαναν στην Offsite κομματικές πηγές οι Επαρχιακές Συνελεύσεις ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθούν προς το τέλος Φεβρουαρίου, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει ψηφοφορία για την επιλογή των εκλεκτών καθώς για την ώρα τουλάχιστον στην Λευκωσία ο αριθμός των υποψηφίων είναι περισσότερος από τις θέσεις. 

Στο Κίνημα Οικολόγων φαίνεται να έχουν κλειδώσει στην επαρχία Λευκωσίας οι Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Έφη Ξάνθου, Νίκος Παυλίδης, Άδωνις Γιάγκου, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Αλεξία Σακαδάκη, Μαρία Κολά, Σταύρος Αλαμπρίτης και Γιώργος Ηλιάδης.Στη Λεμεσό υποψήφιοι θα οι Ανδρέας Ευλαβής, Κυριάκος Κούρης, η Μέλανη Στέλιου, ενώ στη Λάρνακα οι Νίκος Αυξεντίου και Λούκας Στυλιανού, και στην Πάφο ο Ορέστης Μάτσας.

Τέλος στην Αμμόχωστο υποψήφια θα είναι η Θεανώ Καλαβανά ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί συνεργασία του Κινήματος με ομάδα πολιτών καταθετών της πρώην Λαϊκής και Κουρεμένων. 

Πάει Γενεύη η Αλληλεγγύη με Θεοχάρους και Γιωργάλλα

Ανακοίνωσε 18 η Αλληλεγγύη - Ολοκληρώνει εντός Φεβρουαρίου

Στην Αλληλεγγύη έχουν ήδη προχωρήσει επίσημα στην ανακοίνωση 18 υποψηφίων ενώ όπως επισημαίνουν κομματικές πηγές στην Offsite οι διαδικασίες συμπλήρωσης του ψηφοδελτίου αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός Φεβρουαρίου. 

Συγκεκριμένα έχουν ήδη ανακοινωθεί:

 • Ελένη Θεοχάρους, Πρόεδρος του Κινήματος
 • Μιχάλης Γιωργάλλας, Βουλευτής, Λευκωσία  
 • Ρούλα Γεωργιάδου Βουλευτής, Λευκωσία
 • Γιώργος Παπαδόπουλος, Λεμεσός
 • Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου Πολιτικός Επιστήμονας Λευκωσία
 • Μάριος Πουλλικκάς Ιδιωτικός υπάλληλος Λευκωσία
 • Ανδρέας Τελεβάντος Πρόεδρος Νεολαίας Αλληλεγγύης Λευκωσία
 • Παντελίτσα Γιόκκα Πρόεδρος Γυναικείας Αλληλεγγύης Λευκωσία
 • Χρύσης Ναφαϊδης Ασφαλιστής Λευκωσία
 • Αρτέμης Χατζηπαναγής Επιχειρηματίας Λάρνακα 
 • Πρόδρομος Τοπούζης, Δημοτικός Σύμβουλος, Λεμεσός
 • Φρανσίς Γκάυ, Αρχιμουσικός/ Πανεπιστημιακός, Λεμεσός
 • Κυριάκος Μπαρής, Εκπαιδευτικός, Λεμεσός
 • Σταύρος Έλληνας, Επιχειρηματίας, Λάρνακα 
 • Ανδρέας Ιωάννου Τσιάτσιου, Λευκωσία
 • Αλέξιος Κωνσταντίνου, Δικηγόρος / Ακαδημαϊκός, Αμμόχωστος
 • Ανδρέας Αθανασίου, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Αμμόχωστος
 • Αλέξης Σοφοκλέους, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Λευκωσία

Υποψήφιους από παντού η ΔΗΠΑ

Τις διεργασίες της για την συμπλήρωση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου συνεχίζουν Δημοκρατική Παράταξη - Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων με κομματικές πηγές να επισημαίνουν στην ιστοσελίδα μας ότι δεν αποκλείονται οι επίσημες ανακοινώσεις πριν ακόμα και το τέλος Ιανουαρίου.

Μάλιστα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος θα βρίσκονται και άτομα που στο παρελθόν ανήκαν σε άλλους κομματικούς χώρους, καθώς ο στόχος που υπάρχει είναι όχι μόνο το κόμμα να εισέλθει Βουλή αλλά να αποτελέσει μια ανερχόμενη δύναμη στο χώρο του κέντρου, με κομματικές πηγές να επισημαίνουν ότι ο στόχος που υπάρχει είναι η ΔΗΠΑ να διεκδικήσει ποσοστό πέραν του 7,2% που θα επιτρέπει και την διεκδίκηση έδρας στην 3η κατανομή. 

Στην ονοματολογία τώρα στη Λευκωσία υποψήφιοι θα είναι ο Βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων Μαρίνος Μουσιούττας βουλευτής, ο Αλέκος Τρυφωνίδης, ο πρώην Βουλευτής και Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Πιτσιλλίδης ενώ δεν αποκλείεται και υποψηφιότητα της Αντιγόνης Παπαδοπούλου.

Από εκεί και πέραν στο ψηφοδελτιο θα βρεθούν οι Θέα Νικολάου,  Μιχάλης Κρασιάς, Περικλής Θεοδωρίδης, Άννα Κυπριανού, Σπύρος Παναγή, Λευτέρης Αντωνίου αλλά και ο πρώην Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Πόλυς Παλλήκαρος. 

Για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποια επαρχία θα κατέλθει υποψήφιος ο Πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν καθώς αναμένεται στο τέλος να κατέλθει σε όποια επαρχία κριθεί ότι εξυπηρετεί καλύτερα το συμφέρον του κόμματος. Πάντως το όνομα του έχει ακουστεί μέχρι στιγμής για τις Επαρχίες Πάφου, Λευκωσίας και Λεμεσού

Στη Λεμεσό πέραν του Βουλευτή Άγγελου Βότση, ακούγονται τα ονόματα της Μαρίλιας Γρηγορίου και Σταύρου Παπαδούρη.

Στην Αμμόχωστο στην ονοματολογία βρίσκονται οι Μάρκος Τράγκολας, Γιώργος Χατζηγιάννης , Μιχάλης Γιακουμής, Θεοδώρα Κυριάκου, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Αντώνης Μινίδης και Λάκης Ιωάννου.

Στην Λάρνακα πέραν του Βουλευτή Γιώργου Προκοπίου στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να βρεθούν οι Πάνος Τουλούρας, Δημήτρης Κόσσυφος και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παρασκευάς Χρίστου.Τέλος στην Κερύνεια υποψήφιοι αναμένεται να είναι οι Αδάμος Ασπρής και  Μιχάλης Σκορδής.

Ξεκαθαρίζει το σκηνικό στο ΕΛΑΜ, για την ανάδειξη του υποψήφιου για τις προεδρικές

Για αυξηση Κοινοβουλευτικής παρουσίας

Τις δικές του διεργασίες συνεχίζει και το ΕΛΑΜ το οποίο έχει στόχο όχι μόνο την παρουσία στην Βουλή αλλά και να αυξήσει την Κοινοβουλευτική του παρουσία με τα ψηφοδέλτια να είναι έτοιμα εντός Φεβρουαρίου. 

Στο ψηφοδελτιο θα είναι σίγουρα οι Βουλευτές Χρίστος Χρίστος (Λευκωσία) και Λίνος Παπαγιάννης (Αμμόχωστο) ενώ σε αυτό θα βρίσκονται στην Λευκωσία ο Εκπρόσωπος Τύπου Γεάδης Γεάδης, στην Πάφο ο εκ των Αντιπροέδρων Μιχάλης Μιχαήλ και στην Λάρνακα ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Ιωάννου.

Ξεκίνησαν ανακοινώσεις και οι Ανεξάρτητοι

Σημειώνεται ότι τους πρώτους 5 υποψήφιους του ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη και το Κίνημα Ανεξάρτητοι της Άννας Θεολόγου, πρακτική η οποία θα συνεχιστεί με το Κίνημα να ανακοινώνει ανα τακτά χρονικά διαστήματα υποψήφιους. 

Συγκεκριμένα ήδη έχουν ανακοινώσει  τον Γιώργο Παναγιώτου στην Λεμεσό, τον Βασίλη Ελευθερίου στην επαρχία Λάρνακας, την Στέλλα Γαβριήλ στην επαρχία Λευκωσίας, τον Κωνσταντίνο Λεμονάρη στην επαρχία Πάφου και τον Γιώργο Τσόκκο στην επαρχία Αμμοχώστου.

Home