Τσαβούσογλου: Ανακοίνωσε γεώτρηση τον Φεβρουάριο

Τσαβούσογλου: Ανακοίνωσε γεώτρηση τον Φεβρουάριο

Ο Φατίχ θα κινηθεί νοτίως

Εντός Φεβρουαρίου η Τουρκία θα αρχίσει γεώτρηση σε περιοχή νότιας της Αλάνιας, όπου τώρα βρίσκεται η πλατφόρμα Φατίχ, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι και ο Φατίχ θα κινηθεί νοτίως, ενώ στην περιοχή θα έρθει και η δεύτερη γεωτρητική πλατφόρμα, που απέκτησε η Τουρκία.  

Στην ομιλία του κατά την αναγόρευσή του ως επίτιμος διδάκτωρ από το «αμερικανικό πανεπιστήμιο» Κερύνειας, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι από την αρχή είχαν πει ότι οι κινήσεις των Ε/κ στο θέμα των υδρογονανθράκων ήταν λάθος και είχε ο ίδιος απευθύνει έκκληση προς την ΕΕ και σε άλλα διεθνή φόρα για να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα. «Δυστυχώς, όμως η ε/κ πλευρά συνεχίζει να κάνει λάθος βήματα σε αυτό το θέμα. Είπαμε ότι δεν είμαστε χωρίς διέξοδο απέναντι σε αυτές τις κινήσεις των Ε/κ και θα προβούμε σε βήματα», πρόσθεσε.

Το Μπαρμπαρός και οι σεισμικές έρευνες

Το Μαρμπαρός, ανέφερε, συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που το ψευδοκράτος εξουσιοδότησε την ΤΡΑΟ αλλά και σε περιοχές της ΑΟΖ της Τουρκίας. «Όμως τέλειωσε πλέον η περίοδος μόνο των σεισμικών ερευνών. Αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα Φατίχ που βρίσκεται στην Αλάνια θα σταλεί προς το νότο τους επόμενους μήνες και εντός του Φεβρουαρίου θα έρθει η δεύτερη πλατφόρμα μας και πλέον στις εξουσιοδοτημένες από την 'τδβκ' περιοχές αλλά και στις δικές μας περιοχές της αποκλειστικής οικονομικής μας ζώνης, ξεκινάμε πλέον γεωτρήσεις».  

Εχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα γι’ αυτό, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ λέγοντας ότι δεν θα χαρίσουν σε κανέναν τα δικαιώματα των Τ/κ. «Αυτό είναι το πραγματικό μας καθήκον».  

Η τουρκική εξωτερική πολιτική, συνέχισε, έχει στόχο του να βρίσκεται η Τουρκία παντού στο κόσμο, αλλά το να στηρίξουν την εθνική υπόθεση, όπως αποκάλεσε το Κυπριακό, είναι γι’ αυτούς το πιο σημαντικό καθήκον.

Home