Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ξεκαθαρίζει ο Νίκος για Προεδρικές αν τελικα πάει σήμερα στο ΔΗΣΥ

Offsite Team -
01.12.2021 - 11:25

Ξεκαθαρίζει ο Νίκος για Προεδρικές αν τελικα πάει σήμερα στο ΔΗΣΥ

Στραμμένα στο διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ τα βλέμματα - Ανοίγει επίσημα θέμα Προεδρικών με συμμετοχή υπουργών

Στον ΔΗΣΥ θα είναι στραμμένα τα βλέμματα το βράδυ της Τετάρτης καθώς συνέρχεται το απόγευμα της Τετάρτης 1/12 με δυο θέματα στην ατζέντα το διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο κόμματος. Πρόκειται για τον Προϋπολογισμό του κράτους για το 2022 καθώς και μια πρώτη συζήτηση για τις Προεδρικές Εκλογές 2023.

Αξιοσημείωτο είναι πως στη Συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου θα συμμετέχουν και όλοι οι Υπουργοί και Αξιωματούχοι της Κυβέρνησης, οι οποίοι είναι και μέλη του κόμματος.

Μάλιστα, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, θα παρουσιάσει τον Προϋπολογισμό του Κράτους για το 2022 και θα ακολουθήσει συζήτηση επεξηγώντας διάφορα ζητήματα στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το ενδιαφέρον ωστόσο συγκεντρώνεται στο άλλο θέμα της ατζέντας της συνεδρίας που είναι οι Προεδρικές Εκλογές 2023 καθώς όπως ανέφερε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ η Offsite αν και τα πράγματα, όπως διαμορφώνονται, φαίνεται να δίδουν πιθανότητες στην Πινδάρου να «βλέπει» αισιόδοξα το ενδεχόμενο τρίτης θητείας (χωρίς τον Νίκο Αναστασιάδη υποψήφιο), όλο αυτό το «θετικό κλίμα» φαίνεται να χαλάει από τους ίδιους τους Συναγερμικούς, αφού κάποια στελέχη του «προαλείφονται» οι ίδιοι ως υποψήφιοι Προέδροι δημιουργώντας ένα κλίμα εσωστρέφειας και άσκοπων συζητήσεων μεταξύ των μελών του κόμματος, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στην Offsite, αξιωματούχος του κόμματος.

Ένας εξ αυτών είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης και παραμένει άγνωστο αν ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρευρεθεί τελικά σήμερα στην Συνεδρία του Σώματος. Όπως λέχθηκε  ωστόσο στην ιστοσελίδα μας από πηγές στην Πινδάρου «θα πρέπει να παρευρεθεί ώστε να ξεκαθαρίσει και ο ίδιος ενώπιον του Σώματος τι σκέφτεται να πράξει ο ίδιος στις Προεδρικές Εκλογές».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ως γνωστόν, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, άφησε να αιωρείται το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας και παρά τις «έμμεσες σφήνες» από παράγοντες του ΔΗΣΥ να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τα περί δικής του υποψηφιότητας, ο ίδιος απέφυγε μέχρι σήμερα να το πράξει, κάτι που ερμηνεύεται και ως ξεκάθαρο ενδιαφέρον από πλευράς του να είναι υποψήφιος για το 2023.

Ουσιαστικά τα θέματα είναι δυο, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος στην Offsite:

Πρώτον, να μας πει αν ενδιαφέρεται ή όχι, και

Δεύτερον, στην περίπτωση που ενδιαφέρεται αν προτίθεται να ακολουθήσει τις κομματικές διαδικασίες ή αν θα τραβήξει το δικό του δρόμο για να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, ανεξαρτήτως δηλαδή αποφάσεων του ΔΗΣΥ και ανεξαρτήτως ποιος θα είναι ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ.

Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά και κρίσιμα και πρέπει να ξεκαθαριστούν διότι δεν γίνεται να δημιουργούμε από μόνοι μας εσωστρέφεια και συζητήσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο, είπε συγκεκριμένα ο Αξιωματούχος.

Πάντως αν ο ΥΠΕΞ τελικά πάει στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου όλα τα πιο πάνω αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εκτός αν επιλέξει ο ίδιος ο ΥΠΕΞ να αποφύγει την συνεδρία και να μην παρευρεθεί. 

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Offsite Team -
28.06.2022 - 12:44

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Thumbnail
«Η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στην ιστορία μας και τον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, απαντώντας στα λεγόμενα Νικόλα Παπαδόπουλου, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν.

Η δήλωση-ομολογία του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου ότι η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στον Δημοκρατικό Συναγερμό, δηλαδή απέναντι στον περήφανο συναγερμικό κόσμο, απέναντι στην ιστορία μας και στον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη, αποκαλύπτει πλήρως τις πραγματικές τους προθέσεις που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο να πλήξουν και να υπονομεύσουν τη μεγάλη μας παράταξη, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Προσθέτοντας ότι, όμως οφείλουν να γνωρίζουν ότι τούτη η μεγάλη, ιστορική παράταξη του Γλαύκου Κληρίδη, θεμελιώθηκε και χτίστηκε πάνω στους αγώνες, τους κόπους και τις θυσίες, χιλιάδων αφανών στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού.

>>>Διαβάστε επίσης: Μηδέν Εγγυήσεις και Μηδέν Στρατεύματα. Τελικά ποιος είπε τι;

Των πατεράδων και των παππούδων μας οι οποίοι άντεξαν και νίκησαν την παραπληροφόρηση, την πολεμική, τα ψεύδη και τους λαϊκισμούς εδώ και δεκαετίες και συνεχίζουμε να πορευόμαστε στις ίδιες αρχές και αξίες πεπεισμένοι ότι και αυτή τη φορά θα αντέξει η μεγάλη μας παράταξη και θα νικήσει.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφόρου αναφέρει οτι, η δική μας υποψηφιότητα, η υποψηφιότητα της μεγάλης μας φιλελεύθερης παράταξης, η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν γιατί είναι υποψηφιότητα που ενώνει δυνάμεις και συμπορεύεται με τον συναγερμικό κόσμο και την κοινωνία, με ένα και μοναδικό αποκλειστικό στόχο: Να επιλύσουμε προβλήματα και να πάρουμε τον τόπο μας ακόμη πιο μπροστά.

Άλλωστε τούτο το αποδείξαμε περίτρανα με τις δυο πετυχημένες μας διακυβερνήσεις, τη διακυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη για τις οποίες είμαστε περήφανοι, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home