Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ξεκινούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Κύπρος - Ιορδανία (Φώτος)

Offsite Team -
19.02.2020 - 18:12

Ξεκινούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Κύπρος - Ιορδανία (Φώτος)

Thumbnail
Υπεγράφη το Πρόγραμμα Διμερούς Συνεργασίας Κύπρου - Ιορδανίας

Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας επισκέφθηκε το Υπουργείο Άμυνας, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς άμυνας και ασφάλειας.

Κατά την συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και Αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς, έγινε απολογισμός των δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονταν στο Πρόγραμμα Διμερούς Συνεργασίας σε θέματα Άμυνας του έτους 2019 και συμφωνήθηκαν οι δραστηριότητες έτους 2020 στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κοινές ασκήσεις και εκπαιδεύσεις.

Με το πέρας της συνάντησης, υπογράφηκε το Πρόγραμμα Διμερούς Συνεργασίας για το έτος 2020 μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Ιορδανίας.

To πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε και από τις δύο πλευρές ως απτή απόδειξη της βούλησης των δύο χώρων για περαιτέρω εμβάθυνση και ενδυνάμωση της συνεργασίας τους στους τομείς της άμυνας και ασφάλειας.

Συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων η διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με την συμμετοχή ειδικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ιορδανίας.

Σημειώνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετείχε στο παρελθόν με Ειδικές Ομάδες της Διοίκησης Καταδρομών και με απόλυτη επιτυχία στην πολυεθνική Άσκηση «Eager Lion», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ιορδανία. Η εν λόγω άσκηση αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και συμμετέχουν Ειδικές Δυνάμεις από τις ΗΠΑ, Ιορδανία, Ελλάδα και Λίβανο.

 

Home