Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΑΜ: Δεν θα ακολουθήσουμε την Άγκυρα στο παιγνίδι εντυπώσεων

Offsite Team -
09.10.2022

ΥΠΑΜ: Δεν θα ακολουθήσουμε την Άγκυρα στο παιγνίδι εντυπώσεων

Δηλώνουμε ότι δεν παρεκκλίνουμε από την σταθερή δέσμευσή μας για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, η οποία θα εδράζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στις αρχές και αξίες της ΕΕ και δεν θα υποκύψουμε, δεν θα παρασυρθούμε και δεν θα ακολουθήσουμε την Άγκυρα στη διολίσθηση σε ένα παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων, τετελεσμένων, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Σε επιμνημόσυνο λόγο του στο μνημόσυνο του ήρωα του Εθνικοαπελευθερωτικού  αγώνα της ΕΟΚΑ Δημήτρη Χαραλάμπους που τελέστηκε το πρωί σ τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωριό Λιμνάτη της επαρχίας Λεμεσού, ο κ. Πετρίδης σημείωσε ακόμα ότι «δηλώνουμε έτοιμοι για τη διεξαγωγή ενός ειλικρινούς και τίμιου διαλόγου, με σκοπό την κατάληξη σε μια δίκαιη και λειτουργική λύση, που θα επανενώνει την πατρίδα μας και θα προσφέρει δυνατότητα συνύπαρξης και συνεργασίας».

Ο ΥΠΑΜ έκανε λόγο για «αδιάλλακτη στάση της τουρκικής ηγεσίας, η οποία κλιμακώνει τις προκλήσεις και συνεχίζει αμείωτα την αναθεωρητική της πολιτική, αποτελεί τροχοπέδη στη δική μας βούληση».

Όπως είπε, οι πρωτοβουλίες επαναπροσέγγισης για επανέναρξη του διαλόγου που αναλαμβάνει η ε/κ πλευρά, υπονομεύονται συστηματικά από την Άγκυρα με ακραίες δηλώσεις, σε ένα παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων, τετελεσμένων και προώθησης του νεοοθωμανικού οράματος, που επιδιώκει να επιβάλει στον ελληνικό χώρο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα παρασυρθούμε και δεν θα ακολουθήσουμε την Άγκυρα σ’ αυτήν τη διολίσθηση. Μέσα από τα ισχυρά πλέγματα συμμαχιών και συνεργασιών που έχουμε αναπτύξει στο περιφερειακό και διεθνές γεωπολιτικό σκηνικό, βασιζόμενοι στο διεθνές δίκαιο και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα, υψώνουμε ασπίδα προστασίας. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινούμαστε για όσο οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Χαραλάμπους, πατέρα τότε δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος έπεσε μαχόμενος από βρετανικά πυρά στις  13 Οκτωβρίου 1958, στην περιοχή Κοκκινόγεια, ο Υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για θυσία που αποτελεί λαμπρό παράδειγμα. «Ο αγώνας και η θυσία του Δημήτρη Χαραλάμπους αποτελούν λαμπρό παράδειγμα. Με την αυταπάρνησή του μας υπέδειξε πως πολεμούν και πως πεθαίνουν οι ήρωες. Πως είναι να θέτεις υπεράνω όλων την πατρίδα και τα ιδανικά», ανέφερε.  

Home