Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΑΜ: Πήγε Ιορδανία και υπέγραψε συμφωνία

Offsite Team -
15.12.2022

ΥΠΑΜ: Πήγε Ιορδανία και υπέγραψε συμφωνία

Tρόπους ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας Κύπρου-Ιορδανίας συζήτησε ο ΥΠΑΜ σε επίσκεψη εργασίας

Ανασκόπηση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Κύπρου - Ιορδανίας και τρόπους ενίσχυσης και εμβάθυνσής της, συζήτησε στη διάρκεια επίσκεψης εργασίας την Πέμπτη ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Δελτίο Τύπου από το ΥΠΑΜ αναφέρει ότι κατά το 2022 έγιναν σημαντικές διμερείς συνεργασίες που περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς σε μεγάλες πολυεθνικές ασκήσεις και εκπαιδεύσεις ειδικών δυνάμεων σε Ιορδανία και Κύπρο.

Η επίσκεψη του Υπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών διμερών διαβουλεύσεων για θέματα άμυνας και ασφάλειας με κράτη της περιοχής και του περιφερειακού ρόλου συνεργασίας που διατηρεί η Κύπρος.

Ο κ. Πετρίδης έγινε δεκτός από τον Βασιλιά του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας Abdullah, στον οποίο μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συναντήθηκε επίσης με τον Αρχηγό των Ιορδανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγό Youssef Al Hunaity.

svbgsdbvdc

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων υπέγραψαν διμερή συμφωνία που ρυθμίζει το καθεστώς των δυνάμεων (Status of Forces Agreement - SOFA) σε θέματα αλληλοϋποστήριξης και η οποία αποτελεί τη βάση για την περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη της διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Μέσω αυτής της συμφωνίας διευκολύνονται οι μελλοντικές συνεκπαιδεύσεις και η συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων σε ασκήσεις.

Ο  κ. Πετρίδης επισκέφθηκε επίσης το Βασιλικό Μουσείο Τεθωρακισμένων Αρμάτων, όπου σε ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε επίσημη παράδοση ενός τεθωρακισμένου οχήματος τύπου CASCAVEL, το οποίο παραχωρήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία για τη συλλογή του Μουσείου, με την ευκαιρία της φετινής συμπλήρωσης εξήντα χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

ΚΥΠΕ

Home