Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπερψηφίστηκε η Γνωμοδότηση Φουρλά για προστασία δημοσιογράφων

Offsite Team -
11.11.2021

Υπερψηφίστηκε η Γνωμοδότηση Φουρλά για προστασία δημοσιογράφων

Με 444 ψήφους υπέρ

Υιοθετήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, 444 ψήφων υπέρ, αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, η Γνωμοδότηση του Ευρωβουλευτή ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκά Φουρλά, για την Ενίσχυση της Ελευθερίας των Μέσων και την προστασία των δημοσιογράφων από κακόβουλες αγωγές (SLAPP) οι οποίες έχουν ως στόχο την οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση τους, αλλά και τη φίμωσή τους.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η Γνωμοδότηση υπερψηφίστηκε μέσω της σχετικής Έκθεσης της Εισηγήτριας  Ρομπέρτα Μετσόλα στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών και στόχος της είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος των στρατηγικών αγωγών κατά δημοσιογράφων από πολιτικά πρόσωπα, οικονομικούς παράγοντες, ανώτερους δημόσιους λειτουργούς και άλλους φορείς που επιχειρούν να φιμώσουν τους δημοσιογράφους μέσω αυτής της απαράδεκτης πρακτικής.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η Έκθεση της Εισηγήτριας, εστιάζει και στο ρόλο των πλατφορμών στην παραπληροφόρηση, ενώ καταδικάζει και τη ρητορική μίσους που εντοπίζεται σε αυτές.

Η Εισηγήτρια θεωρεί ότι η ασφάλεια των δημοσιογράφων και η καταπολέμηση της ατιμωρησίας για τα εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος τους είναι ουσιαστικής σημασίας για τη διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης. 

Καλεί την Επιτροπή να δημιουργήσει μηχανισμούς στήριξης των δημοσιογράφων που ζητούν προστασία και να διασφαλίσει ότι θα δίνεται η δέουσα προσοχή στην κατάστασή τους.

Ιδιαίτερες ονομαστικές αναφορές έγιναν σε δημοσιογράφους που έχασαν τη ζωή τους επειδή απλά ασκούσαν το λειτούργημά τους.

Home