Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«ΥΠΕΞ»: Η ΕΕ παρέχει άνευ όρων υποστήριξη στην ε/κ πλευρά

Offsite Team -
08.02.2022 - 12:43

«ΥΠΕΞ»: Η ΕΕ παρέχει άνευ όρων υποστήριξη στην ε/κ πλευρά

«Ατυχής» η δήλωση Νάβα για Κυπριακό, λέει το «υπεξ»

Ως μια «εξαιρετικά ατυχή δήλωση» χαρακτηρίζει το «υπουργείο εξωτερικών» απόψεις του Γενικού Διευθυντή Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάριο Νάβα, που δημοσιεύτηκαν στον τουρκοκυπριακό Τύπο. Σύμφωνα με νέο γραπτό ανακοινωθέν του «υπεξ», αυτές οι δηλώσεις δεν εκπλήσσουν την τ/κ πλευρά καθώς «για άλλη μια φορά [αποδεικνύεται ότι] οι αξιωματούχοι της ΕΕ εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να κατανοήσουν την πραγματικότητα στο νησί».

Σύμφωνα με το «υπουργείο εξωτερικών», η ΕΕ παρέχει άνευ όρων υποστήριξη στην ε/κ πλευρά και «η ερμηνεία και κρίση των αξιωματούχων της ΕΕ σχετικά με τη διευθέτηση του Κυπριακού δεν φέρει ηθική ή νομική βάση».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «το [κεφάλαιο του] δικοινοτικού, διζωνικού ομοσπονδιακού μοντέλου, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων για περισσότερα από 50 χρόνια, έκλεισε στο Κραν Μοντάνα. Στην άτυπη συνάντηση των 5+Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, η τουρκοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία στην Κύπρο με βάση την κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των δύο κρατών, την υφιστάμενη πραγματικότητα και την συνεργασία των δυο πλευρών στο νησί».

Τέλος, με αναφορά στην αποφασιστικότητα της τ/κ πλευράς για την συνέχιση της προβολής της παραπάνω πρότασης, το «υπεξ» καλεί «τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούν την κυρίαρχη ισότιμη υπόσταση του τουρκοκυπριακού λαού, να προσεγγίσουν δίκαια τους Τουρκοκύπριους και να αντιληφθούν την υφιστάμενη πραγματικότητα στο νησί, παραμερίζοντας το μοντέλο της ομοσπονδίας, το οποίο είναι απομεινάρι της ιστορίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home