Ζήτησε άμεσες λύσεις στα προβλήματα νοσοκομείων ο Αναστασιάδης

Ζήτησε άμεσες λύσεις στα προβλήματα νοσοκομείων ο Αναστασιάδης

Χρονοδιάγραμμα για επίλυση των προβλημάτων

Ενημέρωση επί όλων των θεμάτων που απασχολούν τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και επηρεάζουν την εξυπηρέτηση των ασθενών, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασίαδης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΚΥπΥ κ. Μάριο Παναγίδη και τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού κ. Κρίστη Λοϊζίδη, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας κας Χριστίνας Γιαννάκη.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Μιλώντας μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε αυτή τη σύσκεψη ώστε να ενημερωθεί από τον ΟΚΥπΥ σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στα δημόσια νοσηλευτήρια. «Ο Πρόεδρος ζήτησε να ενημερωθεί για το πώς θα λυθούν αυτά τα προβλήματα και να δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα, διότι κύριος σκοπός της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι η εξυπηρέτηση των ασθενών», υπογράμμισε ο κ. Υπουργός. Πρόσθεσε δε πως «ο Πρόεδρος ζήτησε όπως υπάρχει στενή συνεργασία του ΟΚΥπΥ με το Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Κληθείς να πει συγκεκριμένα ποια προβλήματα συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα που θα συζητηθούν με τις συντεχνίες τις επόμενες μέρες. Ζήτησε να ενημερωθεί για τη στελέχωση των νοσηλευτηρίων, για τα απογευματινά ωράρια, τα προβλήματα στα ΤΑΕΠ και αρκετά άλλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά.

Σε ερώτηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Χατζηπαντέλα επεσήμανε ότι θα σταλεί από τον ΟΚΥπΥ τις επόμενες μέρες το action plan του ΟΚΥπΥ με όλα τα θέματα που συζητήθηκαν και ημερομηνίες υλοποίησης αυτών των θεμάτων που συζητήθηκαν σήμερα. Παράλληλα, όπως σημείωσε ο κ. Υπουργός, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την πρόθεση να συγκαλέσει εκ νέου σύσκεψη για θα ζητήματα Υγείας. «Υπάρχει το action plan στον ΟΚΥπΥ, θα πρέπει να το δουν ξανά και να το αποστείλουν με τα χρονοδιαγράμματα και τις ημερομηνίες», είπε.

Από πλευράς του, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ κ. Κρίστης Λοϊζίδης σημείωσε ότι κάποια θέματα δεν ήταν δυνατό να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν λόγω της πανδημίας. «Τώρα που έχουμε ύφεση της πανδημίας, έχουμε αποφασίσει ότι θα το ξεκινήσουμε (σ.σ. την υλοποίηση του action plan) προς το τέλος του μήνα και θα μπουν τα θέματα στη σειρά», ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι δεν έχει αρχίσει ακόμα η διαβούλευση για την έναρξη λειτουργίας των δημόσιων νοσηλευτηρίων τα απογεύματα, και κληθείς να πει πότε αναμένεται να αρχίσει η συζήτηση, ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι την Παρασκευή θα υπάρξει συνάντηση με τις συντεχνίες των εργαζομένων, ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος με τελικό στόχο την εξυπηρέτηση των ασθενών τις απογευματινές ώρες.  

Ερωτηθείς για την αυριανή νέα σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι στη συνάντηση θα παραστεί η ΟΣΑΚ, η ΠΑΣΥΚΙ και το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σχέδιο δράσης του ΟΚΥΠΥ, με στόχο την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού σχεδίου δράσης στην εντός του ΓΕΣΥ περίοδο που διανύουμε.Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τον ΟΚΥΠΥ όπως επικαιροποιήσει το σχέδιο δράσης και στη συνέχεια του κοινοποιηθεί το σχέδιο αυτό το συντομότερο δυνατόν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την αποφασιστικότητα του για την άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων και αποφάσεων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία των νοσηλευτηρίων προς όφελος των πολιτών.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει αύριο συνάντηση με αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών οργανώσεων των κυβερνητικών ιατρών και νοσηλευτών, καθώς και την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου.

Home