Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Zήτησε παρέμβαση Μπορέλ για Αρμενία ο Φουρλάς

Offsite Team -
19.11.2021

Zήτησε παρέμβαση Μπορέλ για Αρμενία ο Φουρλάς

Συνυπογράφεται από δεκάδες Ευρωβουλευτές διαφορετικών Πολιτικών Ομάδων,

Την άμεση παρέμβαση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ, για να σταματήσει και να αποτρέψει την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Αρμενίας, ζητεί με επιστολή του ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ, Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αρμενίας, Λουκάς Φουρλάς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 

Η επιστολή προς τον κ. Μπορέλ, η οποία συνυπογράφεται από δεκάδες Ευρωβουλευτές διαφορετικών Πολιτικών Ομάδων, στάλθηκε με αφορμή την επίθεση του Αζέρικου στρατού προς την Ανατολική Αρμενία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, στις 16 Νοεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν επίθεση κατά μήκος των Ανατολικών Συνόρων της Δημοκρατίας της Αρμενίας. 

 

Ως μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τονίζει στην επιστολή του ο κ. Φουρλάς, «καταδικάζουμε την επίθεση  του Αζερμπαϊτζάν στο κυρίαρχο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας, η οποία παραβιάζει τη δήλωση κατάπαυσης του πυρός της 9ης Νοεμβρίου 2020 και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή. Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν πρέπει να αποσυρθούν αμέσως και πλήρως από το έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας.»

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Στην επιστολή εκφράζεται η βαθύτατη λύπη για τις ανθρώπινες απώλειες ως αποτέλεσμα της επίθεσης.  Κάθε ενέργεια ή ρητορική που αποσκοπεί στην υπονόμευση της ασφάλειας, της ειρηνικής, κανονικής ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πληθυσμού στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Δημοκρατίας της Αρμενίας πρέπει να σταματήσει αμέσως.  

«Καλούμε την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνάμεις της για να σταματήσει και να αποτρέψει την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Αρμενίας καθώς και την πολεμική ρητορική» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Φουρλάς.

 

Home