Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Arcade Hotel: Το ξενοδοχείο των gamers στην καρδιά της Ευρώπης

Offsite Team -
02.11.2022 - 21:52

Arcade Hotel: Το ξενοδοχείο των gamers στην καρδιά της Ευρώπης

Μια ιδιαίτερη περίπτωση ξενοδοχείου στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας

Το 2014, ο Ντάνιελ Σαλμάνοβιτς αποφασίζει πως πρέπει να προσφέρει το κάτι ξεχωριστό στους επισκέπτες του Άμστερνταμ. Μεγαλωμένος στον Καναδά και σε μια οικογένεια που διαχειριζόταν εδώ και χρόνια καταλύματα, ο Νταν αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να διαφοροποιηθεί.

Σε ένα κτίριο που χρησιμοποιεί ήδη για να φιλοξενεί επισκέπτες, σκέφτεται πως χρειάζεται το κάτι παραπάνω, ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο που να προσφέρει και παραπάνω πράγματα από μία απλή διαμονή και ένα πρωινό. Κάπως έτσι, γεννιέται το Arcade Hotel.

k

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην «καρδιά» του Άμστερνταμ στην Ολλανδία και η ιδιαιτερότητά του είναι πως είναι γεμάτο videogames. Από τη στιγμή που θα περάσει κάποιος από το εξωτερικό τμήμα του Arcade Hotel καταλαβαίνει ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει εκεί μέσα. Δυο κονσόλες νέας γενιάς (PS5 και Xbox Series X) είναι συνδεδεμένες σε δύο μεγάλες τηλεοράσεις, ενώ και μια μεγάλη γκάμα arcades είναι απλωμένη στο ισόγειο του κτιρίου.

Το κεντρικό έπιπλο της ρεσεψιόν είναι γεμάτο με παλιά χειριστήρια και κονσόλες, ενώ σε έναν χώρο στο πίσω μέρος της υπάρχει και ένα PC game room με πανίσχυρους υπολογιστές, διαθέσιμους για τους πελάτες του ξενοδοχείου.

Πως λειτουργεί όμως το Arcade Hotel; Η φιλοσοφία του δεν διαφέρει και πολύ από αυτήν ενός απλού ξενοδοχείου με εγκαταστάσεις και δραστηριότητες. Μόνο που εδώ έχουμε να κάνουμε με δωμάτια που φιλοξενούν από 1 έως και 6 άτομα και έχουν εγκατεστημένες δύο κονσόλες, μία με πολλά retro παιχνίδια και μια πιο σύγχρονη. Στο ισόγειο υπάρχει μια τεράστια γκάμα παιχνιδιών που οι πελάτες μπορούν να δανειστούν χωρίς χρέωση και να απολαύσουν στο δωμάτιό τους χωρίς κανένα περιορισμό.

kjb

Το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι πως ο Ντάνιελ Σαλμάνοβιτς συνεργάζεται και με ανθρώπους που δίνουν και το κάτι παραπάνω στους επισκέπτες. Το ξενοδοχείο διοργανώνει ομιλίες και εκδηλώσεις για τις οποίες είναι υπεύθυνος ένας Έλληνας, ο Άρης Εμμανουλούδης. Αλλά πέραν αυτού, υπάρχει και ένας ακόμη συνεργάτης που είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση των arcades, αλλά και την παραγγελία νέων παιχνιδιών από το εξωτερικό, με τις αγορές να γίνονται είτε από εταιρείες, είτε και από ιδιώτες.

kjb

Και για όσους ψάχνουν το κάτι παραπάνω, το ημερολόγιο του Arcade Hotel κρύβει πάντα και ειδικά πάρτι γεμάτα παιχνίδι. Αν έχετε στο πλάνο μια επίσκεψη στο Άμστερνταμ στο άμεσο (ή και όχι) μέλλον, ρίξτε μια ματιά και στο Arcade Hotel. https://www.arcadehotel.nl/

gazzetta.gr

Home