Γερμανία: Ρομπότ-avatar πάει… μάθημα αντί ενός άρρωστου αγοριού

Γερμανία: Ρομπότ-avatar πάει… μάθημα αντί ενός άρρωστου αγοριού

Το πρότζεκτ είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία που πληρώνεται από το τοπικό συμβούλιο συνοικίας του Βερολίνου

Ο Τζόσουα Μαρτιναντζέλι, 7 ετών, είναι πολύ άρρωστος για να πάει σχολείο. Αλλά ο Γερμανός μαθητής μπορεί ακόμα να αλληλεπιδράσει με τον δάσκαλό του και τους συμμαθητές του μέσω ενός ρομπότ avatar που κάθεται στην τάξη στη θέση του και στέλνει ένα σήμα που αναβοσβήνει όταν έχει κάτι να πει.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Τα παιδιά τού μιλούν, γελούν μαζί του και μερικές φορές ακόμη και κουβεντιάζουν μαζί του κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Ο Τζόσι μπορεί επίσης να το κάνει πολύ καλά», είπε σε συνέντευξή της στο Reuters η Γιούτε Βίντερμπεργκ, διευθύντρια στο Pusteblume-Grundschule στο Βερολίνο.

Ο Τζόσουα δεν μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα επειδή καθώς φέρει έναν ειδικό σωλήνα στο λαιμό του λόγω σοβαρής πνευμονικής νόσου, είπε η μητέρα του, Σιμόνε Μαρτιναντζέλι.

Το πρότζεκτ είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία που πληρώνεται από το τοπικό συμβούλιο της συνοικίας Marzahn-Hellersdorf του Βερολίνου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Tέσσερα ρομπότ-avatar για ένα σχολείο

«Είμαστε η μόνη συνοικία στο Βερολίνο που έχει αγοράσει τέσσερα avatars για τα σχολεία της. Η αφορμή ήταν η COVID-19, αλλά νομίζω ότι αυτό θα είναι το μέλλον πολύ μετά από την πανδημία», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος εκπαίδευσης Τόρστεν Κουένε.

«Συμβαίνει κατά καιρούς, για διάφορους λόγους, ένα παιδί να μην μπορεί να πάει στην τάξη αυτοπροσώπως. Ετσι, το avatar μπορεί να δώσει σε αυτό το παιδί την ευκαιρία να παραμείνει μέρος της σχολικής κοινότητας», σημείωσε ο σύμβουλος εκπαίδευσης.

Πρόσθεσε δε ότι είχε ήδη θέσει το έργο σε πολιτικές συζητήσεις σε κρατικό επίπεδο.

«Μου αρέσει είτε έτσι είτε αλλιώς αυτό που γίνεται, γιατί μου αρέσει το avatar», είπε ο μαθητής Νόα Κουσνέρ, όταν ρωτήθηκε αν ανυπομονεί να δει ξανά τον Τζόσουα.

«Θα προτιμούσα καλύτερα να μπορούσε ο Τζόσι να έρθει πραγματικά στο σχολείο», είπε μια άλλη συμμαθήτριά του, η Μπεριτάν Αλσανγκλού.

ot.gr

Home