Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Halloween 2022: Το "τρομακτικό" παιχνίδι-doodle της Google

Offsite Team -
31.10.2022 - 08:15

Halloween 2022: Το "τρομακτικό" παιχνίδι-doodle της Google

Η Google δημιούργησε ένα doodle το οποίο παραπέμπει σε παιχνίδι με μικρά φαντασματάκια και γιορτάζει το Halloween 2022

Το σημερινό doodle της Google τιμά το Halloween που γιορτάζεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου και είναι αργία κυρίως σε χώρες του αγγλοσαξωνικού κόσμου.

Η γιορτή αυτή τηρείται σε πολλές χώρες την παραμονή της Ημέρας των Αγίων Πάντων, που είναι η 1η Νοεμβρίου. Η Ημέρα των Πάντων γενικότερα τιμά τους αγίους, αλλά και τους νεκρούς προγόνους των ανθρώπων.

Μια θεωρία υποστηρίζει ότι η έμπνευση για την γιορτή προήλθε από τα γαελικά φεστιβάλ της σοδειάς, ιδίως του Σαμάιν. Γενικότερα, πολλοί υποστηρίζουν ότι οι πρόδρομοι του Halloween είχαν παγανιστικές ρίζες.

kjb

Στο Halloween, τα παιδιά ντύνονται σε κάτι "τρομακτικό" και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, γνωστό ως «trick or treat» ή «φάρσα ή κέρασμα». Επίσης, η κολοκύθα αποτελεί σύμβολο της εορτής. Ακόμη, οι άνθρωποι κάνουν πλάκες, ανάβουν φωτιές, βλέπουν ταινίες με σχετική θεματολογία ή επισκέπτονται "στοιχειωμένα" αξιοθέατα.

Για κάποιους ανθρώπους, το Halloweenέχει θρησκευτική σημασία. Μεταξύ άλλων, κάποιοι συμμετέχουν σε λειτουργίες και ανάβουν κεριά στα μνήματα των συγγενών τους, αν και για άλλους, το Halloween αποτελεί μια εορτή χωρίς θρησκευτικό περιεχόμενο. Κάποιοι Χριστιανοί απέχουν από την κατανάλωση κρέατος εκείνη την ημέρα, καθώς αποτελεί την παραμονή της Ημέρας των Αγίων Πάντων.

news247.gr

Home