Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κολάρο τεχνητής νοημοσύνης ελέγχει την υγεία των σκύλων

Offsite Team -
07.01.2022 - 09:32

Κολάρο τεχνητής νοημοσύνης ελέγχει την υγεία των σκύλων

Καμία ενόχληση για τον πιστό φίλο μας από τον «γιατρό» στο λαιμό του

Κολάρο για σκύλους που κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από το να δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο του να εντοπίζει το κατοικίδιο του σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι τέτοιο, παρουσίασε η γαλλική εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογιών εντοπισμού στίγματος (GPS) Invoxia.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το κολάρο, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, ενσωματώνει προηγμένα όργανα (ραντάρ, αισθητήρες κ.α.) καθώς και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που του επιτρέπει να παρακολουθεί και να ελέγχει συνεχώς τις ζωτικές λειτουργίες του σκύλου (καρδιακό ρυθμό, αναπνοή κ.α.).

Καθόλου ενοχλητικό

Το κολάρο μπορεί επίσης να καταγράφει τις κινήσεις και την ταχύτητα με την οποία κινείται ο σκύλος. Σε αντίθεση με τις παρόμοιες συσκευές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι οι οποίες πρέπει να είναι σφιχτά τοποθετημένες στα χέρια ή το σώμα το κολάρο έχει εφαρμόζεται με αρκετή χαλαρότητα στο λαιμό του ζώου και έτσι δεν ενοχλείται.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το Smart Dog Collar όπως ονομάζεται το κολάρο αναμένεται να κυκλοφορήσει τους προσεχείς μήνες στην αγορά σε μια τιμή που θα αγγίζει τα 100 δολάρια.

in.gr

Twitter: Σε δοκιμή η κοινοποίηση κειμένων έως 2.500 λέξεων

Offsite Team -
25.06.2022 - 19:41

Twitter: Σε δοκιμή η κοινοποίηση κειμένων έως 2.500 λέξεων

Έρχονται νέες δυνατότητες στην πλατφόρμα

Ένα νέο εργαλείο δοκιμάζει το Twitter, το «Notes» που επιτρέπει σε χρήστες να μοιράζονται μεγάλα κείμενα μεγέθους 2.500 λέξεων.

Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί επί δύο μήνες σε μικρό αριθμό χρηστών σε ΚαναδάΗΠΑΒρετανία και Γκάνα, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε η νέα δυνατότητα θα γίνει ευρέως διαθέσιμη.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι ηλεκτρονικές συσκευές που θα έχουν ίδιο φορτιστή

Μέχρι στιγμής η πλατφόρμα έχει όριο 280 χαρακτήρων στις αναρτήσεις (tweets), το οποίο ισχύει από το 2017 (πριν το όριο ήταν 140 χαρακτήρες).

Στόχος του Notes είναι να κρατήσει τους χρήστες στο Twitter και να προσελκύσει νέους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να κοινοποιούν τον τίτλο ενός κειμένου και έναν σύνδεσμο για πρόσβαση στο πλήρες κείμενο. Οι χρήστες θα μπορούν να τροποποιήσουν τα κείμενα μετά την ανάρτηση τους.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alexa: Θα μπορεί να μιλά με τη φωνή σας -ή της γιαγιάς που χάσατε

Το Twitter βρίσκεται εν μέσω διαδικασίας εξαγοράς ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Ίλον Μασκ, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Μεταξύ άλλων σχεδίων, ο Μασκ δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα υιοθέτησης ενός νέου μοντέλου χρήσης του Twitter με συνδρομή.

Πηγή: Cnn.gr

Home