Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης Robotex Cyprus 22

Offsite Team -
21.10.2022 - 19:59

Πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης Robotex Cyprus 22

Οι νικητές του 5ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής Robotex

Οι νικητές του 5ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής Robotex που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, βραβεύθηκαν στην Τελετή Βράβευσης Robotex 22 που διοργανώθηκε από το Cyprus Computer Society (CCS), στις 13 Οκτωβρίου, στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος, εκπροσωπώντας την Πολιτεία, αφού η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός, «Ως Πολιτεία, αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία και στηρίζουμε πρωτοβουλίες όπως το Robotex, οι οποίες ενθαρρύνουν και προωθούν έμπρακτα τη διαμόρφωση της νέας γενιάς επιστημόνων της χώρας μας.».

Ο Κώστας Αγρότης, Πρόεδρος του CCS ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους φορείς που συμβάλλουν στην καθιέρωση του θεσμού Robotex, δηλαδή τους συνδιοργανωτές (ΟΝΕΚ, Πανεπιστήμιο Κύπρου, IET), τους οργανισμούς που ενέκριναν το διαγωνισμό (ΥΠΠΑΝ, ΕΤΕΚ, Digital Champion), τους μεγάλους χορηγούς (Cyta, XM, BOC, EKO, Exness, Neapolis) και όλες τις εταιρίες που στηρίζουν οικονομικά τη διοργάνωση.

Η έναρξη της Τελετής έγινε με την παράδοση τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια του Ανδρέα Αντωνίου. Ο Αντρέας ήταν ο νεαρός εθελοντής, που η οικογένεια Robotex έχασε στις αρχές της φετινής χρονιάς. Εις μνήμη του Αντρέα, ξεκίνησε ο θεσμός της Βράβευσης Εθελοντών Robotex. Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν δύο μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής που στηρίζουν ιδιαίτερα το στόχο του CCS για τη μεγαλύτερη συμμετοχή κοριτσιών ώστε να αυξηθεί και η συμμετοχή γυναικών σε επαγγέλματα του τομέα. Η Ειρήνη Σχίζα και η Μέλπω Πιτταρά βραβεύτηκαν γιατί με τις δράσεις τους μέχρι τώρα έχουν δώσει θάρρος σε αμέτρητα κορίτσια ρομποτίστριες να ακολουθήσουν τα όνειρα του.!

Ακολούθως, εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων της διοργάνωσης, παρέδωσαν βραβεία σε 135 μαθητές, φοιτητές και ενήλικες που διακρίθηκαν με τις ομάδες τους στην τελική φάση για τις 21 διαφορετικές προκλήσεις του διαγωνισμού. Όλοι οι νικητές παρέλαβαν μετάλλια και πιστοποιητικά, την καινοτόμα ρίγα PCB Ruler, ως δώρο από τη Robo.com.cy και οι νικητές των προκλήσεων Engino, εκπτωτικά κουπόνια από την εταιρία Engino. Οι μαθητές λυκείου παρέλαβαν και υποτροφίες που προσφέρθηκαν από όλα τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια (Νεαπολις, Ευρωπαικό, Λευκωσίας Frederick & UCLan).

Σημειώνεται ότι αρκετοί από τους νικητές ρομποτιστές που βραβεύτηκαν, τον Νοέμβριο θα ταξιδέψουν στην Εσθονία να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο Robotex International.

ΚΥΠΕ

Home