Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

2020 ΕΣΣΟ: Αντίστροφη μέτρηση κατάταξης - «Βομβαρδισμός» δηλώσεων

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 28.05.2020

2020 ΕΣΣΟ: Αντίστροφη μέτρηση κατάταξης - «Βομβαρδισμός» δηλώσεων

Thumbnail
Τα νεότερα στοιχεία για τους νεοσύλλεκτους

Στο ΓΕΕΦ και στο Υπουργείο Άμυνας άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων. Όπως πληροφορείται η Offsite, εντός των επόμενων ημερών (τέθηκε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο μικρής παράτασης) θα δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας οι ημερομηνίες κατάταξης των νεοσυλλέκτων. 

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

Αυτό που «κλειδώνει» είναι ότι οι νεοσύλλεκτοι θα καταταγούν εντός Ιουλίου. Ο στόχος είναι  οι ημερομηνίες να έχουν κάποια απόσταση από την ολοκλήρωση των τελικών εξετάσεων των τελειοφοίτων, αλλά και  των προεισαγωγικών στην Ελλάδα. Την περασμένη Παρασκευή, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε όπως η κατάταξη γίνει κανονικά στα τέσσερα ΚΕΝ που θα λειτουργήσουν Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου αλλά η βασική εκπαίδευση να γίνει στις Μονάδες.

Άρεσε η πλατφόρμα

Η καινοτομία με το άνοιγμα ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία οι νεοσύλλεκτοι θα έχουν την ευκαιρία να δηλώνουν τις επιλογές τους «αγκαλιάστηκε» από τους ενδιαφερόμενους..

Όπως πληροφορούμαστε, από την ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα στις αρχές Μαϊου μέχρι σήμερα, δηλαδή εντός τριών εβδομάδων την ηλεκτρονική πλατφόρμα χρησιμοποίησε το 50% των νεοσυλλέκτων της φετινής σειράς.

Πηγές του Υπουργείου Άμυνας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση των νεοσυλλέκτων σε ένα εγχείρημα που αποφασίστηκε και τέθηκε σε εφαρμογή λόγω των ειδικών συνθηκών του κορωνοϊού.

Όπως έγραψε η Offsite, στην πλατφόρμα οι νεοσύλλεκτοι θα δηλώνουν:

  • Την επιθυμία για το όπλο που θέλουν να υπηρετήσουν
  • Τα στοιχεία τους.
  • Εάν προέρχονται από πολύτεκνη οικογένεια και οτιδήποτε άλλο χρήζει κατάθεσης πιστοποιητικών.
  • Άλλες προσωπικές πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι σαφώς η κατάταξη των αιτητών δεν θα γίνει στη βάση των προσωπικών τους επιθυμιών, αλλά στη βάση των αναγκών της Εθνικής Φρουράς. Ωστόσο, όλα τα στοιχεία θα ληφθούν υπόψη. Από την άλλη, εάν δεν δηλωθούν συγκεκριμένα στοιχεία, οι νεοσύλλεκτοι θα καταταγούν εκεί που αποφασιστεί από το ΓΕΕΦ.

Συνεχίζεται η παράδοση  υλικού

Την ίδια ώρα συνεχίζεται χωρίς πρόβλημα η παράδοση στρατιωτικού υλικού στους νεοσύλλεκτους. Πάλι, ελέω κορωνοϊού αποφασίστηκε όπως το στρατιωτικό υλικό παραδοθεί πριν από την κατάταξη.

ΣΤΡΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ

Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας, οι νεοσύλλεκτοι προσέρχονται από τη Δευτέρα στα στρατόπεδα που κλήθηκαν - ο κάθε ένας στην επαρχία του  και παραλαμβάνουν ιματισμό και άλλο στρατιωτικό υλικό το οποίο θα κατέχουν μέχρι την κατάταξή τους αρχές Ιουλίου.

 

Home