Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

4000 γονείς αιτήθηκαν να τους πληρώσουν το νηπιαγωγείο

Offsite Team
- 13.09.2022

4000 γονείς αιτήθηκαν να τους πληρώσουν το νηπιαγωγείο

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές των συμβεβλημένων στο Σχέδιο νηπιαγωγείων - Η Υφυπουργός Πρόνοιας στην Offsite On Air

Γράφει η Ξένια Προδρόμου

Συνεχίζει να είναι μεγάλο το ενδιαφέρον γονέων για συμμετοχή στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 ετών, όπως ανέφερε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση κατά την παρέμβαση της στην εκπομπή Offsite On Air, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με την τελευταία της ενημέρωση, μέχρι την Δευτέρα 12/9 έγιναν 4000 εγγραφές στην σχετική πλατφόρμα.

Η κα. Ανθούση θέλησε να ξεκαθαρίσει πως ανά πάσα στιγμή που γίνεται η εγγραφή αιτητών τον Σεπτέμβριο στην πλατφόρμα αυτοί θα συμμετέχουν στο Σχέδιο, άρα δεν υπάρχει ανησυχία αν κάποιος γονέας δεν έκανε την αίτηση του χθες ή προχθές.

>>>Δείτε ακόμη: Επιδότηση για νηπιαγωγεία: Δικαιούχοι, ποσά & παραδείγματα

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές των συμβεβλημένων στο Σχέδιο νηπιαγωγείων

Κληθείσα να απαντήσει για το πότε θα γίνουν οι πληρωμές των συμβεβλημέων νηπιαγωγείων με την σχετική επιδότηση, η κα. Ανθούση σημείωσε ότι αρχικά η  πλατφόρμα για την εγγραφή των γονέων θα κλείσει τέλη Σεπτέμβρη και αυτόματα μέσω μηχανογραφικού θα γίνει η διασύνδεση παιδιού-σχολείου ώστε την πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου να γίνουν οι πληρωμές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Τέλος, η κα. Ανθούση επεσήμανε πως το Σχέδιο προκηρύχθηκε για να εξυπηρετήσει δύο στόχους. 

Πρώτος στόχος, να ελαφρυνθούν οι οικογένειες όσο αφορά τα θέματα σίτισης και φοίτησης στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά το δεύτερο και σημαντικότερο να δοθεί η ευκαιρία στις γυναίκες να ενταχθούν γρηγορότερα στην αγορά εργασίας αλλά και στο παιδί να κοινωνικοποιείται.

«Σύμφωνα με μελέτες το παιδί όσο το νωρίτερα απομακρυνθεί από το κλειστό οικογενειακό κύκλο της φροντίδας (παππού, γιαγιάς, μητέρας) μπορεί να αναπτύξει γρηγορότερα κοινωνικές δεξιότητες», σημείωσε.

Home