Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

43.198 άτομα δηλώθηκαν επαφές τις τελευταίες 14 ημέρες

Offsite Team
- 23.03.2022

43.198 άτομα δηλώθηκαν επαφές τις τελευταίες 14 ημέρες

Τρέχει και δε φτάνει η ιχνηλάτηση - Πέραν των 12 χιλιάδων οι επαφές στα σχολεία

Ακατάπαυστα συνεχίζει να εργάζεται εδώ και δύο χρόνια η ομάδα ιχνηλάτησης του υπουργείο Υγείας. Κατά διαστήματα βέβαια υπήρξαν στιγμές που στην ιχνηλάτηση κτυπούσε κόκκινο καμπανάκι με την αύξηση των κρουσμάτων. Κάτι το οποίο συμβαίνει και τώρα. Άπαντες τρέχουν και δε φτάνουν αφού τα κρούσματα έχουν πάρει την ανιούσα. 

Μιλώντας στην Offsite o υπεύθυνος της ομάδας ιχνηλάτησης Βαλεντίνος Σιλβέστρος, μας ανέφερε πως πλέον τα κρούσματα δηλώνουν ως επαφές μόνο τα άτομα της οικογένειάς τους.

«Ο περισσότερος κόσμος που νοσεί δε γνωρίζει από που κόλλησε τον ιό. Όμως από την άλλη ένα άτομο μπορεί να έρθει σε επαφή με περισσότερα από ένα κρούσμα και είναι δύσκολο να γνωρίζει κάποιος από που κόλλησε τελικά».

Πρόσθεσε πως όσοι νοσούν, έχουν καλή συνεργασία με την ομάδα ιχνηλάτησης. Ο κ. Σιλβέστρος υποστήριξε πως τους βοήθησε αρκετά η ηλεκτρονική φόρμα που συμπληρώνουν τα κρούσματα. (ΔΕΣ ΕΔΩ περισσότερες λεπτομέρειες)

Πόσοι είναι σε καραντίνα ως επαφές

Ερωτηθείς ο κ. Σιλβέστρος μας ανέφερε πως τις τελευταίες 14 ημέρες συνολικά 43.198 άτομα έχουν δηλωθεί ως στενές επαφές. 

Εκ των 43 και πλέον χιλιάδων ατόμων που δηλώθηκαν ως επαφές, οι 12.433 αφορούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Συνολικά 5000 άτομα (μαθητές και εκπαιδευτικοί) επέλεξαν να εφαρμόσουν το Test to Stay.

Home