Το 69% των εθνοφρουρών έχουν εμβολιαστεί

Το 69% των εθνοφρουρών έχουν εμβολιαστεί

Μειωμένες οι εμφανίσεις νέων κρουσμάτων στην ΕΦ

ΓΡΑΦΕΙ Η  ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Την εκπομπή ''Offsite on Air'' χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου 

Βλέπουμε σημαντική μείωση κρουσμάτων στην Εθνική Φρουρά, σε σύγκριση με το πρώτο δεκαήμερο Ιανουαρίου και ειδικά στις 10 Ιανουαρίου με τον εντοπισμό 708 κρουσμάτων, ανέφερε στην εκπομπή Offsite On Air την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Άμυνας.

Ειδικότερα, ο κ. Χρήστος Πιερή, σημείωσε ότι «την Τετάρτη (19/1) φτάσαμε να έχουμε 443 κρούσματα και από τα οποία τα 17 ήταν καινούργια».

Επιπλέον αυτή την στιγμή, 95 άτομα βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό είτε γιατί είναι ανεμβολίαστοι και στενές επαφές είτε γιατί νοσούν. 

Τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού στα στρατόπεδα

Ο κ. Πιερή, σημείωσε ότι η εφαρμογή του safe pass και το γεγονός ότι στην επιστροφή των εθνοφρουρών από τις εξόδους τους, επειδή είναι πλέον ομαδοποιημένες, απαιτείται η επίδειξη αρνητικού rapid test, ενισχύεται ο περιορισμός της διασποράς των κρουσμάτων, σε συνδυασμό με την εβδομαδιαία διενέργεια rapidt test σε όλα τα μεγάλα στρατόπεδα και σε όλες σχεδόν τις μονάδες.

«Το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποια αλυσίδα κρουσμάτων», σημείωσε, υπενθυμίζοντας τους στρατιώτες να τηρούν τα μέτρα.

Το 69% των εθνοφρουρών έχουν εμβολιαστεί

Παράλληλα, ο κ. Πιερή αναφέρθηκε στα ποσοστά εμβολιασμού στην Εθνική Φρουρά μέχρι 19 Ιανουαρίου 2022. «Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε ότι παρά την περίοδο που είχαμε κολλήσει στα ίδια επίπεδα εμβολιασμού σε επίπεδα αύξησης 0,5% και 0,8% ανά εβδομάδα, τις τελευταίες 3 εβδομάδες είχαμε άνοδο της τάξεως του 2,5 - 3%», πρόσθεσε.

Ειδικότερα ανέφερε:

  • 68,9% των εθνοφρουρών εμβολιάστηκαν.

  • 67% των ΣΥΟΠ (ηλικιακή ομάδα 20-32).

  • 82% στελέχη ΕΦ (ηλικιακή ομάδα 25-60).

Όπως ανέφερε,«είναι πολύ θετικό ότι τα ποσοστά αυτά, ηλικιακά, είναι αυξημένα στην Εθνική Φρουρά σε σύγκριση με την υπόλοιπη κοινότητα και ιδιαίτερα ότι μπορούμε να νιώσουμε λίγο καθησυχασμένοι ότι δεν θα έχουμε άλλες επιπτώσεις από την διασπορά της πανδημίας στις μονάδες».

Παρακολουθείστε όσα δήλωσε στην εκπομπή Offsite On Air ο κ. Πιερή:

Την εκπομπή ''Offsite on Air'' χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου 

Home