Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

"8500 PCR και 25.000 γρήγορα τεστ έγιναν στα κατεχόμενα"

Offsite Team
- 10.06.2020

"8500 PCR και 25.000 γρήγορα τεστ έγιναν στα κατεχόμενα"

Thumbnail
Στην έκθεση αναφέρεται αναλυτικά σε ποιες περιπτώσεις έγιναν τεστ PCR, ιχνηλάτηση επαφών, πολυκλινικές κ.α.

Τριπλάσια των μοριακών ελέγχων είναι τα «γρήγορα τεστ» που έγιναν μέχρι στιγμής στα κατεχόμενα από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με την «προσωρινή έκθεση» που υπογράφει ο «υφυπουργός υγείας», Αλί Τσιαϊγκιούρ και αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις σήμερα και σύμφωνα με την οποία διενεργήθηκαν 8500 PCR και 25.000 γρήγορα τεστ.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

 Η εν λόγω έκθεση των δυόμιση σελίδων προσκομίστηκε στον Τ/κ ηγέτη χθες με τον Μουσταφά Ακιντζί να βγάζει το απόγευμα (χθες) γραπτή δήλωση ασκώντας κριτική στην καθυστέρηση στην καταγραφή των στοιχείων και να καυτηριάζει το γεγονός ότι του είχαν πει για «βιβλίο – έκθεση» και στείλανε δυόμιση σελίδες.

Στην έκθεση αναφέρεται αναλυτικά σε ποιες περιπτώσεις έγιναν τεστ PCR, ιχνηλάτηση επαφών, πολυκλινικές κ.α.

Για την παρακολούθηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων, στην έκθεση καταγράφεται ότι εξακριβώθηκαν 1942 επαφές των 108 συνολικά κρουσμάτων, εκ των οποίων οι 866 ήταν στενές επαφές και σε αυτούς έγινε μοριακός έλεγχος PCR.

Αναφέρεται ακόμη ότι 2052 άτομα έχουν ολοκληρώσει την καραντίνα ενώ σε υποχρεωτική απομόνωση εξακολουθούν να βρίσκονται 288 άτομα. Στοιχεία δίδονται και για τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν.

Όσον α φορά τις δυνατότητες σε διαγνωστικούς ελέγχους, η έκθεση του «υπουργείου υγείας» γράφει ότι μέχρι σήμερα λήφθηκαν από τα εργαστήρια 13.500 PCR τεστ και έχει διπλασιαστεί ο γενετικός έλεγχος, χωρίς να δίδει διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο νούμερο, αφού αρχικά γίνεται αναφορά στην διεκπεραίωση 8500 τεστ.

Την ημέρα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται 300 τεστ PCR, προστίθεται στην ίδια έκθεση, ενώ για τις μονάδες εντατικής θεραπείας γράφει ότι υπάρχουν πλέον 78 αναπνευστήρες από τους 37 που είχαν προηγουμένως και έχουν παραληφθεί 50 οθόνες παρακολούθησης.

ΚΥΠΕ

Home