Άφαντη εδώ και έξι χρόνια Κύπρια ανήλικη στην Κίνα

Άφαντη εδώ και έξι χρόνια Κύπρια ανήλικη στην Κίνα

Ο Ιωνάς ζήτησε τη βοήθεια Κινέζων υπουργών

Κραυγή αγωνίας για Κύπριο πατέρα που ψάχνει εδώ και έξι χρόνια την ανήλικη κόρη του στην Κίνα. Η ανήλικη φαίνεται να απήχθη από την Κινέζα μητέρα της η οποία εγκατέλειψε τον πατέρα της και πήγε στην Κίνα.

Το θέμα που απασχόλησε στο παρελθόν και τη Βουλή τέθηκε την Τετάρτη από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου στον αναπληρωτή Γραμματέα του Σώματος Πειθαρχικού Ελέγχου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Li Shioulei με τον οποίο συναντήθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο κ. Νικολάου ζήτησε από τον κ. Shioulei να συνδράμει στην προσπάθεια εντοπισμού της ανήλικης αφού αναζητείται από τον πατέρα της χωρίς αποτέλεσμα αφού η μητέρα της … «έκοψε» κάθε επαφή μαζί του.

Υπάρχουν δυσκολίες στην εκτέλεση του διατάγματος επιστροφής της ανήλικης αφού η Κίνα δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος της Σύμβασης της Χάγης για Αστικά Θέματα Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών. Παράλληλα, δεν υπάρχει διμερής συμφωνία μεταξύ Κύπρου - Κίνας για την έκδοση φυγοδίκων.

Το ίδιο θέμα ήγειρε ο Υπουργός Δικαιοσύνης στον ομόλογό του Υπουργό Δικαιοσύνης της Κίνας κατά την επίσκεψή του στη χώρα.

Home