Αγία Νάπα: Αδέσποτα πυρά σκοτώνουν αθώoυς - Τα δεδομένα

Αγία Νάπα: Αδέσποτα πυρά σκοτώνουν αθώoυς - Τα δεδομένα

Η αντίδραση του Δημάρχου

Για άλλη μια φορά η Αγία Νάπα βρέθηκε στο επίκεντρο αφού στο τουριστικό θέρετρο μιλούν τα όπλα. Μετά τον πενταπλό του 2012, ακολούθησε ο τετραπλός του 2016 και φθάνουμε το 2020 στην απόπειρα φόνου σε γνωστή καφετέρια στην οδό «Κρυού Νερού» με απολογισμό τέσσερεις τραυματίες.

Στις τρεις περιπτώσες είτε χάθηκαν, είτε τραυματίστηκαν αθώοι.Το 2012 οι δράστες σκότωσαν εν ψυχρώ τους πέντε σωματοφύλακες του Φάνου Καλοψιδιώτη.  

πενταπλος

 

Το 2016 υπήρξε η αιματοχυσία στην Αγία Νάπα με θύματα τους: Φάνο Καλοψιδιώτη, τον αστυνομικό Ηλία Χατζηευθυμίου, τη σύζυγό του Σκεύη και τον εκ των δραστών Yani Vogli. Ο αστυνομικός και η σύζυγός του την πλήρωσαν με τη ζωή τους αφήνοντας και ορφανά διότι βρέθηκαν στη σκηνή.

ΦΟΝΟΣ 5

Συνολικά σε τρία ειδεχθή εγκλήματα μέσα σε οκτώ χρόνια είχαμε απολογισμό επτά νεκρούς και τέσσερεις τραυματίες που ήταν αθώοι.

Τι κάνει η Αστυνομία

Το θέμα με τα αδέσποτα δολοφονικά πυρά, τα οποία σκοτώνουν αθώους θέσαμε στον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου. Όπως ανέφερε ο ίδιος  «η Αστυνομία λαμβάνει τα μέτρα της για να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις, αλλά κάθε περίπτωση είναι εντελώς διαφορετική και εξεταζεται». Η Αστυνομία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια των πολιτών όπως τις συχνές περιπολίες. Ωστόσο, υπάρχει η παραδοχή από τον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Σαββίδη ότι η Αστυνομία είναι υποστελεχωμένη. 

Όπως είπε:  «H Αστυνομία είναι σοβαρά υποστελεχωμένη. Έχουμε μεγάλο αριθμό κενών θέσεων τις οποίες δεν καταφέραμε ούτε και με τις τελευταίες εξετάσεις να συμπληρώσουμε, αλλά μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της η Αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί, και η Ηγεσία και οι Αστυνομικοί εργάζονται με πολύ έντονους ρυθμούς. Ελπίζω ότι και η ψήφιση του πρόσφατου Νόμου για τις παρακολουθήσεις – για τον οποίον ξέρετε πόσο έντονα ένιωθα και πόσο έντονα αγωνίστηκα για να περάσει σωστά – θα αποτελέσει ένα ακόμη εργαλείο για την καταπολέμηση, μεταξύ άλλων, και του οργανωμένου εγκλήματος.»

Βάζουν κάμερες

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου μίλησε στην Offsite αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στην Αγία Νάπα. Όπως είπε,  «Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεργαστούμε με την Αστυνομία. Το μόνο παρήγορο είναι ότι δεν είχαμε θύματα τουρίστες κάτι που θα ήταν πολύ πολύ άσχημο για το Δήμο».

Ο κ. Ζαννέττου ανέφερε ότι ο Δήμος στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει παράνομες συμπεριφορές θα τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης στην κοινότητα και ειδικά στην είσοδο της Αγίας Νάπας. Μέσω των καμερών θα γίνεται προσπάθεια να παρακολουθούνται οι κινήσεις των παράνομων. Ο Δήμαρχος είπε ότι οι κάμερες θα τοποθετηθούν μέχρι τον Αύγουστο.

 

 

Home