Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αγοραπωλησία βρέφους: Εμπορία παραδέχεται η 47χρονη κατηγορούμενη

Offsite Team -
27.02.2019 - 16:17

Αγοραπωλησία βρέφους: Εμπορία παραδέχεται η 47χρονη κατηγορούμενη

Thumbnail
Η κατηγορούμενη αντιμετωπίζει συνολικά δεκαεννέα κατηγορίες σε σχέση με την υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους

Τη διάπραξη του αδικήματος της εμπορίας παιδιού φέρεται να παραδέχεται, σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, η 47χρονη κατηγορούμενη από τις Φιλιππίνες, η οποία αντιμετωπίζει συνολικά δεκαεννέα κατηγορίες σε σχέση με την υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους.

Κατά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε ότι η κατηγορούμενη παραδέχεται σε κατάθεση της ότι μετέβη στις Φιλιππίνες και προέβη σε αγοραπωλησία βρέφους, το οποίο στη συνέχεια έφερε στην Κύπρο με σκοπό την παράνομη υιοθεσία του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, η κατηγορούμενη προέβη σε ψευδή ένορκη δήλωση ότι είναι η φυσική μητέρα του παιδιού που γεννήθηκε στις 27/7/2017 στις Φιλιππίνες, προσκομίζοντας πλαστό πιστοποιητικό γέννησης της χώρας της, στο οποίο η ίδια αναγράφεται ως μητέρα του παιδιού και ως πατέρας Κύπριος πολίτης.

Πλαστογραφημένα τα έγγραφα

Η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε σήμερα ότι στην κατάθεσή της, η 47χρονη παραδέχεται ότι τα έγγραφα είναι πλαστογραφημένα.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 13 Μαρτίου, στις 9 το πρωί, για απάντηση στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η κατηγορούμενη.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής  ζήτησε όπως η κατηγορούμενη παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την επόμενη δικάσιμο, λόγω της πιθανότητας μη εμφάνισής της στη δίκη, σημειώνοντας ότι  τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται είναι πολύ σοβαρά με πιο σοβαρό το αδίκημα της εμπορίας παιδιού, το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι είκοσι ετών.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής και έδωσε επίσης οδηγίες για ετοιμασία οικονομικής έκθεσης από το Γραφείο Ευημερίας για σκοπούς εξέτασης του αιτήματος νομικής αρωγής που υπέβαλε η κατηγορούμενη.

Για την υπόθεση καταζητούνται άλλα δύο πρόσωπα.

Home