Ακάθεκτα τα σφαγεία - Εργοδοτούσαν και σήμερα παράνομους!

Ακάθεκτα τα σφαγεία - Εργοδοτούσαν και σήμερα παράνομους!

Φάκελος ζωϊκά απόβλητα: Oι ενέργειες της Κ.Δ. - Δικαστική μάχη
Νέες βαριές καμπάνες στους ιδιοκτήτες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας έγινε συντονισμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και

Μετανάστευσης του Αρχηγείου Αστυνομίας για παράνομη εργοδότηση και απασχόληση στα δυο σφαγεία στην επαρχία Λευκωσίας 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Μεταξύ των ωρών 9.30π.μ.–3.30μ.μ σήμερα, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Αρχηγείου Αστυνομίας, σε συνεργασία με το επαρχιακό γραφείο Εργασίας Λευκωσίας, πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση σε δύο σφαγεία στην επαρχία Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων στο πρώτο σφαγείο, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων να εργάζονται παράνομα τρεις (3) αλλοδαποί, αιτητές ασύλου, παραβιάζοντας τους όρους της άδειας παραμονής τους. Τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα. Επίσης, συνελήφθη ο 65χρονος ιδιοκτήτης του σφαγείου, ο οποίος ήταν παρών στην έρευνα, για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εργοδότησης των πιο πάνω προσώπων. Επίσης, εντοπίστηκαν να εργάζονται τέσσερις (4) ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι δεν είχαν δηλώσει τη σχετική εργοδότηση τους στο γραφείο εργασίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε αστυνομικό σταθμό, ενώ στον 65χρονο επιδόθηκε από το γραφείο εργασίας, ειδοποίηση επίδοσης διοικητικού προστίμου ύψους €24,500.

Στο δεύτερο σφαγείο μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν έξι (6) αλλοδαποί να εργάζονται παράνομα παραβιάζοντας τους όρους της άδειας παραμονής τους (οι πέντε είναι αιτητές ασύλου και ο ένας φοιτητής). Παρών στο σφαγείο ήταν και ο ιδιοκτήτης του ηλικίας 49 ετών, ο οποίος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εργοδότησης. Επίσης εντοπίστηκαν να εργάζονται τρεις (3) ευρωπαίοι πολίτες οι οποίοι δεν είχαν δηλώσει τη σχετική εργοδότηση τους στο γραφείο εργασίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε αστυνομικό σταθμό, ενώ στον 49χρονο επιδόθηκε από το γραφείο εργασίας ειδοποίηση επίδοσης διοικητικού προστίμου ύψους €35,000.

Home