Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ακατοίκητα 15 σπίτια στο Νικητάρι μετά τον ανεμοστρόβιλο

Offsite Team -
14.12.2020 - 13:20

Ακατοίκητα 15 σπίτια στο Νικητάρι μετά τον ανεμοστρόβιλο

Thumbnail

Τουλάχιστον 15 σπίτια στο Νικητάρι κατέστησαν ακατοίκητα μετά τον ανεμοστρόβιλο, ενώ άλλα υπέστησαν αρκετές ζημιές, ενώ από το καιρικό φαινόμενο επηρεάστηκε και η ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το Νικητάρι έχει τουλάχιστον 15 σπίτια, τα οποία θεωρούνται ακατοίκητα, διότι ο ανεμοστρόβιλος παρέσυρε οροφές και δεν έμεινε τίποτε.

1

Υπάρχουν, συνέχισε, και άλλα σπίτια που έχουν αρκετές ζημιές, τα οποία όμως μπορούν να κατοικηθούν, δηλαδή θερμοσίφωνες, και άλλα. Σημείωσε ότι παρασύρθηκε και ένα ημιφορτηγό .

Στην περιοχή, είπε ο κ. Κεττής, είναι η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, η Επαρχιακή Διοίκηση, η Τοπική Αρχή, το Τμήμα Δασών, η Υπηρεσία Θήρας, η Πολιτική Άμυνα και προσπαθούν ο καθένας με το κομμάτι του να βοηθήσει την κατάσταση.   

AHK

 

ΑΗΚ

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι σήμερα γύρω στις 08.30 λόγω ανεμοστρόβιλου που παρουσιάστηκε στην περιοχή Αστρομερίτη προς Ποτάμι, σημειώθηκαν αρκετές ζημιές στο εναέριο δίκτυο της ΑΗΚ.

«Συγκεκριμένα, έχουν αποκοπεί 14 πάσσαλοι. Αντικείμενα, όπως τσίγκοι, σακούλια, κ.λπ, έχουν βρεθεί πάνω στα εναέρια καλώδια της ΑΗΚ, με αποτέλεσμα να γίνουν αρκετές ζημιές. Τα συνεργεία της ΑΗΚ είναι επί ποδός από την πρώτη στιγμή. Βρίσκονται στο σημείο εκεί και καταβάλλονται προσπάθειες για την όσο το δυνατό πιο σύντομη αποκατάσταση των βλαβών αυτών και επαναφορά της ηλεκτροδότησης», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home