Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Α.Καυκαλιάς: Η Κυβέρνηση να πει την αλήθεια για χαλούμι

Offsite Team -
06.03.2019 - 17:28

Α.Καυκαλιάς: Η Κυβέρνηση να πει την αλήθεια για χαλούμι

Thumbnail
Σε πολιτικό ζήτημα μετατράπηκε η κατοχύρωση του χαλουμιού.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας Άντρος Καυκαλιάς σε δήλωση του αναφορικά με το φάκελο του χαλλουμιού, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Κυβέρνηση έστω και τώρα καλείται να πει τις αλήθειες για το χαλλούμι  και να σταματήσει να κρύβει γεγονότα και πραγματικότητες και πολύ περισσότερο να ενεργήσει προς την κατεύθυνση απεγκλωβισμού του φακέλου από το Κυπριακό.

 

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις αρμοδίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η διαδικασία βρίσκεται στη φάση της εξέτασης των ενστάσεων στη βάση της κατανόησης που επετεύχθη το 2015, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας είπε πως έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση της Κυβέρνησης ότι η εξέταση του φακέλου έχει ολοκληρωθεί θετικά από το 2016.

 

Συνεχίζοντας ο κ. Καυκαλιάς είπε ακόμα ότι η Κυβέρνηση "οφείλει επιτέλους να ενημερώσει με λεπτομέρεια για το περιεχόμενο της συμφωνίας συναντίληψης που επετεύχθη το 2015 μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί και να δηλώσει τι είναι εκείνο που πραγματικά εμποδίζει σήμερα, τη διαδικασία να προχωρήσει".

 

Σε κάθε περίπτωση η νέα τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιτείνει την ανησυχία μας για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας, συνέχισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας, προσθέτοντας ότι "η κατοχύρωση του χαλουμιού από ένα καθαρά τεχνικό θέμα, έχει μετατραπεί σε πολιτικό ζήτημα με ευθύνη της κυβέρνησης και εσχάτως εξελίσσεται σε διελκυστίνδα μεταξύ Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

Home