Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ για Πουρνάρα: Δεν είναι ουσιαστική λύση τα συρματομπλέγματα

Offsite Team -
29.10.2022 - 17:10

ΑΚΕΛ για Πουρνάρα: Δεν είναι ουσιαστική λύση τα συρματομπλέγματα

Η επίσκεψη ΑΚΕΛ στην Κοκκινοτριμιθιά και τα 4 συμπεράσματα

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον τέως Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού επισκέφτηκε σήμερα (29/10) την Κοκκινοτριμιθιά όπου είχε συνάντηση με τον Κοινοτάρχη και αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα στο Κέντρο Υποδοχής Πουρνάρα, υπό το φως των χθεσινών επεισοδίων.

Στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ σημειώνεται πως «η Κυβέρνηση αντί να δαπανήσει λεφτά για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, ξοδεύει λεφτά σε συρματοπλέγματα που δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα».

>>>Δείτε ακόμη: Νουρής: Άμεση απέλαση όσων εμπλέκονται στα επεισόδια στο Πουρνάρα

 

Η συνάντηση κατέληξε στα πιο κάτω συμπεράσματα:

1. Λόγω του υπερπληθυσμού στο Κέντρο (ο αριθμός ανθρώπων που διαμένουν εκεί είναι τετραπλάσιος από την χωρητικότητα του Κέντρου) οι συνθήκες διαβίωσης είναι ανυπόφορες με αποτέλεσμα να προκαλούνται προστριβές και επεισόδια. Τις συνέπειες αυτής της κατάστασης τις πληρώνουν οι διαμένοντες εκεί και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών που νιώθουν έντονη ανασφάλεια.

Παρόλες τις υποσχέσεις που δόθηκαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εσωτερικών ελάχιστα έγιναν.

Απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων για μείωση του πληθυσμού στον αριθμό δυναμικότητας του Κέντρου και η δημιουργία συνθηκών ανθρώπινης διαβίωσης.

2. Ο έλεγχος από το κράτος στη διαχείριση και την ασφάλεια του Κέντρου χρειάζεται να αναβαθμιστούν.

3. Οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου να επισπευσθούν ώστε να αποσυμφορηθεί το Πουρνάρα. Παρόλες τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης ελάχιστα έγιναν.

4. Η Κυβέρνηση χρειάζεται να ενισχύσει την κοινότητα της Κοκκινοτριμιθιάς οικονομικά για να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές για την ασφαλή διακίνηση και προστασία όλων στην περιοχή.

Απαιτείται επίσης η στήριξη για προστασία του περιβάλλοντος. Ο χώρος γύρω από το Κέντρο έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Η Κυβέρνηση αντί να δαπανήσει λεφτά για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, ξοδεύει λεφτά σε συρματοπλέγματα που δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα.

Το ΑΚΕΛ απαιτεί από την Κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα, διαφορετικά οι επιπτώσεις και οι ζημιές θα είναι πολλαπλές.

Home