Ακύρωση SafePass: Πιθανή αλλαγή της απόφασης - Τι ισχύει

Ακύρωση SafePass: Πιθανή αλλαγή της απόφασης - Τι ισχύει

Εισήγηση Κομισιόν να λήγει στους 9 μήνες το SafePass - Τις επόμενες ημέρες η απόφαση

Για την λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού συζήτησαν χθες (7/12) οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα αυτό που συζητήθηκε είναι η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 9 μήνες εάν δεν γίνει η ενισχυτική δόση.

Δηλαδή, σύμφωνα με την εισήγηση της Κομισιόν αν στους 9 μήνες δεν γίνει η ενισχυτική δόση, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήγει αυτόματα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πλειοψηφία των χωρών στηρίζουν την συγκεκριμένα εισήγηση, ωστόσο υπάρχουν και χώρες οι οποίες επιμένουν ότι το όριο πρέπει να είναι στους 12 μήνες.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αρμόδια πηγή από το υπουργείο Υγείας τόνισε στην Offsite πως το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί σε επίπεδο τεχνοκρατών και ακολούθως θα ληφθούν αποφάσεις.

Υπενθυμίζουμε πως το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως από τις 18 Δεκεμβρίου, καταργείται το SafePass για όσα άτομα δεν έχουν λάβει την ενισχυτική δόση του εμβολίου μετά την πάροδο 7 μηνών από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού. 

Για τα άτομα που έχει παρέλθει το διάστημα των 7 μηνών από τη λήψη της 2ης δόσης, θα μπορούν να εισέρχονται σε συγκεκριμένους χώρους (κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες θεαμάτων, νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης) με την προσκόμιση αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest), σε ψηφιακή μορφή.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ερωτηθείς η αρμόδια πηγή από το υπουργείο Υγείας εάν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου απάντησε καταφατικά.

Ουσιαστικά αυτό που απομένει είναι τις επόμενες ημέρες να αποφασιστεί αν θα γίνει αποδεκτή η εισήγηση της Κομισιόν και ακολούθως θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο αυτό. 

Home