Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αμμόχωστος: 4 καταγγελίες σε 10 ημέρες για βίας στην οικογένεια

Offsite Team -
25.02.2021

Αμμόχωστος: 4 καταγγελίες σε 10 ημέρες για βίας στην οικογένεια

Thumbnail

Τέσσερις καταγγελίες που αφορούν περιστατικά βίας στην οικογένεια, έγιναν στο Ειδικό Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων για αδικήματα βίας στην οικογένεια που άρχισε να λειτουργεί στην ΑΔΕ Αμμοχώστου από τις 15 Φεβρουαρίου. 

 

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Αντρέας Κωνσταντίνου «από τις 15 Φεβρουαρίου που άρχισε να λειτουργεί στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου το Ειδικό Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων που αφορούν αδικήματα βίας στην οικογένεια, έγιναν τέσσερις συνολικά καταγγελίες. Οι καταγγελίες έγιναν από γυναίκες εναντίον των συζύγων ή πρώην συζύγων τους και αφορούν ελαφριάς μορφής σωματική και ψυχολογική βία».

Πρόσθεσε ότι «η ενδοοικογενειακή βία και η βία κατά των γυναικών και ευάλωτων ομάδων βρίσκεται στις ύψιστες προτεραιότητες της Αστυνομίας η οποία επαναλαμβάνει την βούληση και αποφασιστικότητα της να συμβάλει στην εξάλειψη του απαράδεκτου αυτού φαινομένου στο πλαίσιο του δικού της ρόλου και αποστολής. Το Κλιμάκιο που λειτουργεί στην ΑΔΕ Αμμοχώστου, αποτελείται από επτά μέλη της Αστυνομίας και τελεί υπό την εποπτεία του υπεύθυνου του ΤΑΕ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως «τα μέλη της Αστυνομίας που στελεχώνουν το Κλιμάκιο, έχουν επιλεγεί με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία σχετίζονται με την εκπαίδευση και την εμπειρία που απέκτησαν στην διερεύνηση και χειρισμό τέτοιου είδους υποθέσεων στο παρελθόν. Επίσης με την σύσταση του Κλιμακίου τα μέλη της Αστυνομίας έχουν τύχει επιπρόσθετης και εξειδικευμένης εκπαίδευσης για να ανταποκρίνονται πλήρως στα καθήκοντά τους».

 

Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι «στην επαρχία Αμμοχώστου το 2019 έγιναν 174 καταγγελίες για βία στην οικογένεια ενώ το 2020 έγιναν 199 καταγγελίες, αριθμός που αποτελεί σημαντική αύξηση σε τέτοιου είδους αδικήματα. Παράλληλα υπήρξε μικρός αριθμός σοβαρών υποθέσεων που αφορούν βία στην οικογένεια και έτυχαν της ανάλογης διερεύνησης με κάθε σοβαρότητα» είπε και σημείωσε πως «είμαστε σε επικοινωνία  με το Αρχηγείο Αστυνομίας και με την Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για τον πιο σωστό και αποτελεσματικό τρόπο χειρισμού τέτοιων υποθέσεων».  

Ο κ. Κωνσταντίνου επανέλαβε ότι «είναι σημαντικό ο κόσμος να αντιληφθεί πως τέτοιου είδους αδικήματα είναι καταδικαστέα. Το κοινό πρέπει να έρθει κοντά στην Αστυνομία και σε συνεργασία με το Ειδικό Κλιμάκιο, να γίνει κατορθωτό η επίτευξη το γρηγορότερο δυνατό της έγκαιρης επίλυσης του προβλήματος».  

 

Οι καταγγελίες συνέχισε «μπορούν να γίνουν με κάθε εμπιστευτικότητα, όσον αφορά το χειρισμό των ευαίσθητων αυτών υποθέσεων, στα Επαρχιακά Κλιμάκια, ή στη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στο 1460 ή στο Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Ανηλίκων στο τηλέφωνο 22 804402 η σε άλλη αρμόδια Υπηρεσία ή Οργανισμό».  

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου «οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο θα προβεί σε καταγγελία η θα χρειαστεί κάποια πληροφορία μπορεί να επικοινωνεί με το Ειδικό Κλιμάκιο στο ΤΑΕ Αμμοχώστου στο τηλέφωνο 23 803080 η 23 803040 η στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό».

ΚΥΠΕ

Home